7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Δ. Σαρηγιάννης: Την επόμενη βδομάδα η κορύφωση κρουσμάτων

Δ. Σαρηγιάννης: Την επόμενη βδομάδα η κορύφωση κρουσμάτων

Αρχές Απριλίου αναμένεται η μέγιστη τιμή στα νέα κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με τον Δ. Σαρηγιάννη, ο οποίος επεσήμανε ότι μετά θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Ειδικότερα, ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής στο ΑΠΘ, είπε στον ΣΚΑΪ ότι θα δούμε κορύφωση στα κρούσματα γύρω στις 8-9 Απριλίου και ότι ενώ θα έχουμε ανοίξει θα δούμε αποκλιμάκωση καθώς θα έχουμε ανοίξει με συγκεκριμένους όρους.

Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν «τρέξει» τα λύκεια θα μπορούσαν να ανοίξουν στις 5 Απριλίου με το πλαίσιο που έχει τεθεί και μεγάλη προσοχή από όλους ενώ εκτιμά ότι θα είναι λάθος να ανοίξει το λιανεμπόριο. 

Υπογράμμισε πως θα μπορούσε να συζητηθεί για άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 12 Απριλίου με την επιλογή να μπορούν να μπουν μέσα.

Αναφορικά με την εστίαση ο ίδιος θεωρεί ότι ίσως το Πάσχα θα μπορούσε να ανοίξει ενώ απέρριψε την δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό. Ερωτώμενος για τον αριθμό των διασωληνωμένων ανέφερε πως ίσως φτάσουμε τους 890 και πως μια αυξητική τάση θα υπάρχει μέχρι τις 18 Απριλίου.

Παράλληλα, δήλωσε πως υπάρχει σενάριο και για 4ο κύμα γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί.  Σχετικά με τα self tests σημείωσε πως ακόμα και άσχημα να χρησιμοποιηθούν έχουν μεγάλη δυναμική να βοηθήσουν σημαντικά για την αναχαίτιση της διασποράς.