ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Δ. Σαρηγιάννης: Ήπια αυξητικό το ιικό φορτίο - Αποκλιμάκωση μετά τις 18 Απριλίου

Δ. Σαρηγιάννης: Ήπια αυξητικό το ιικό φορτίο - Αποκλιμάκωση μετά τις 18 Απριλίου

Η αύξηση κρουσμάτων πανελλαδικά είναι πιο ήπια, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όπως επεσήμανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και για την Αττική υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε φάση διακύμανσης με υψηλό επίπεδο κρουσμάτων. Επίσης έκανε λόγο για αρχή της αποκλιμάκωσης από τις 18 Απριλίου δεδομένου ότι η χώρα θα βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης έως τα μέσα Απριλίου. 

«Οι ανάγκες σε ΜΕΘ θα κορυφωθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα»

Με δεδομένο ότι η χώρα θα βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης έως τα μέσα Απριλίου και σε αποκλιμάκωση από τις 18 Απριλίου, ένας απλός υπολογισμός «συν δέκα ημέρες» δείχνει ότι οι ανάγκες σε ΜΕΘ θα κορυφωθούν στις 28 Απριλίου, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο καθηγητής τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά θα φοβηθεί να πάει στο χωριό το Πάσχα, όταν γνωρίζει ότι εάν συμβεί κάτι, δεν θα υπάρχει εύκολα η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί στα νοσοκομεία.

«28 Απριλίου είναι η Μεγάλη Εβδομάδα. Εγώ λοιπόν σαν πατέρας -και αν είναι όλα καλά οικογενειακά, κι εγώ θα ήθελα να μπορώ να μετακινηθώ για προσωπικούς λόγους. Ειλικρινά θα φοβηθώ όταν βλέπω πως αν συμβεί κάτι, δεν υπάρχει εύκολα δυνατότητα στα νοσοκομεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Εγώ θα φοβηθώ να πάω στο χωριό», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Κλειδί» τα self tests για τα σχολεία

Για την επιστροφή των μαθητών του Λυκείου στις τάξεις τους, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι από τη στιγμή που είναι πραγματικά ανάγκη για αυτά τα παιδιά να ολοκληρώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία για να δώσουν εξετάσεις, τότε είναι μονόδρομος το άνοιγμα των Λυκείων.

Πρόσθεσε ότι για τεχνικούς λόγους δεν γίνεται να γίνουν δια ζώσης μαθήματα μόνο στη Γ’ Λυκείου αλλά θα πρέπει να ανοίξουν και οι δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου.

Τόνισε ότι το «κλειδί» είναι τα self test, υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει σωστά, δηλαδή να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία και η Πολιτεία και το Κράτος να μπορούν να διαχειριστούν το «κύμα» όσων θα βγουν θετικοί που θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα. «Αν αυτό λειτουργήσει θα αρχίσουμε γρήγορα να έχουμε αποσυμπίεση», σημείωσε ο καθηγητής.