7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Δ. Σαρηγιάννης για κορονοπάρτι: Με τέτοιες συμπεριφορές δυσχεραίνουμε το καλοκαίρι μας

Δ. Σαρηγιάννης για κορονοπάρτι: Με τέτοιες συμπεριφορές δυσχεραίνουμε το καλοκαίρι μας
φωτ. αρχείου

Στο θέμα των κορονοπάρτι αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής  ΑΠΘ Δ. Σαρηγιάννης. «Γενικά με τέτοιες συμπεριφορές αυτό που κάνουμε είναι ότι δυσχεραίνουμε το καλοκαίρι μας» είπε σχετικά με τα φαινόμενα των πάρτι από φοιτητές.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής τόνισε πως περίπου στις 15 του μήνα, ανεξάρτητα με το τι έχει γίνει με τα κορονοπάρτι θα είμαστε κάτω από τα 1.000 κρούσματα, καθώς η επίδραση τους δεν θα έχει αποτυπωθεί ακόμη στα, μέχρι εκείνη την φάση, στοιχεία.

Εντούτοις, με φαινόμενα όπως ο συνωστισμός 3.000 νέων που επιδίδονται σε πάρτι είναι εξαιρετικά πιθανή η ανάσχεση της πτώσης, δεδομένου ότι και το ποσοστό εμβολιασμών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο παραδέχτηκε ο κος Σαρηγιάννης.

Την εκτίμηση πως είναι στιγμή να γίνει συζήτηση για προνόμια εμβολιασμένων εξέφρασε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Φαρμακολογίας Α. Γραβάνης.

«Ξέρετε εμείς στην επιστήμη αγαπούμε να διαβάζουμε τα νούμερα και όχι να συζητάμε γενικότητες» είπε και ανέφερε εν συνεχεία πως το Ισραήλ στο οποίο το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων αγγίζει το 60%, το Σάββατο κατέγραψε μηδέν κρούσματα ενώ πριν λίγους μήνες οι ημερήσιες μολύνσεις από κορονοιό έφταναν στις 10-15.000 ημερησίων.

«Η διαφορά έγινε διότι εμβολιάστηκε ταχύτατα η συντριπτική πλειοψηφία των Ισραηλινών πολιτών», τόνισε και υπενθύμισε πως στην Ελλάδα έχουμε ήδη δώσει 6 εκατ. δόσεις εμβολίων και μόνο 2 συνάνθρωποι μας χάθηκαν από το εμβόλιο την ώρα που περί τους  12.500 συμπολίτες μας έχουν πεθάνει από κορονοιό.