Απίστευτες εικόνες σε νέο κορoνοπάρτι για ένα ακόμα βράδυ στο ΑΠΘ

Απίστευτες εικόνες σε νέο κορoνοπάρτι για ένα ακόμα βράδυ στο ΑΠΘ

Ακόμα ένα κορονοπάρτι με ποτά, μουσική, και πυρσούς στο χέρι διοργανώθηκε για άλλο ένα βράδυ στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρά τα μέτρα και τις συστάσεις που είναι σε ισχύ για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, λίγο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το κλείσιμο των μαγαζιών της εστίασης, χιλιάδες άτομα συγκεντρώνονται στον πανεπιστημιακό χώρο, ενώ στα περίπτερα έξω από το ΑΠΘ γίνονται ουρές πριν ή κατά τη διάρκεια του πάρτυ για την προμήθεια αλκοόλ.

Όλα αυτά, τη στιγμή που υπάρχει εισαγγελική έρευνα για παρόμοια πάρτι τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα, οχήματα με ειδικά εξοπλισμένα ηχοσυστήματα για ακόμη ένα βράδυ μπήκαν στον ρόλο του… DJ, ενώ ορισμένοι από τους συμμετέχοντες άναψαν πυρσούς κατά τη διάρκεια του πάρτι.

Ειδικές ομάδες κρούσης συγκροτεί η ΕΛΑΣ - Κωδικός «Μύκονος» για τα κορονοπάρτι

 «Φρένο» στα κορονοπάρτι σκοπεύει να βάλει η ΕΛΑΣ με ειδικές ομάδες κρούσης

Το σχέδιο με το κωδικό όνομα «Μύκονος» αφορά την αντιμετώπιση των κορονοπάρτι σε βίλες, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Τα κορονοπάρτι μπορούν να γίνουν υγειονομικές «βόμβες» και να οδηγήσουν σε τοπικά lockdown, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες γι' αυτό θα επιχειρηθεί η αποτροπή τους.

Κωδικός «Μύκονος» για κορονοπάρτι

-    10μελείς ομάδες κρούσης για κορονοπάρτι (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
-    Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
-    Drones περιπολιών
-    Κέντρο επιχειρήσεων
-    «Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών

Πλατείες, πεζόδρομοι, ταράτσες, παραλίες βρίσκονται στο στόχαστρο των ομάδων κρούσης στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Παράλληλα, στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες, ενώ 15 drones θα επιβλέπουν τα κορονοπάρτι, σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού. Θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών. 

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.