ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2025η
Τρίτη, 18 Μαΐου 2021

ΓΔ: 900,65 -2,83 (-0,31 %)

Τζίρος: 58,44 εκατ. €   RT

Δ. Αβραμόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την ηθική αποδόμηση της κυβέρνησης

Δ. Αβραμόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την ηθική αποδόμηση της κυβέρνησης

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ,  καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ πως «επιχειρεί την ηθική αποδόμηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με άθλιο τρόπο».

Κληθείς να σχολιάσει σημερινή γελοιογραφία, ο πρώην επίτροπος ανέφερε ότι αυτά δεν συνάδουν με τον σύγχρονο δημοκρατικό και πολιτικό πολιτισμό και συμπλήρωσε: «Αυτό θα οδηγήσει το κόμμα αυτό ξανά στο ποσοστό με το οποίο ξεκίνησε. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία ακόμα και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μεθοδεύσεις δεν τις εγκρίνουν. Είναι έξω από βασικές και ηθικές αρχές της πολιτικής». Ανέφερε επίσης ότι είναι κρίμα για την Ελλάδα, που σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία δεν έχει μία σοβαρή αντιπολίτευση και σημείωσε: «Όλες αυτές οι χυδαιότητες οδηγούν αυτό το κόμμα στο να γίνει και πάλι μικρό και ασήμαντο, από την άλλη μεριά όμως, υπονομεύουν τα δημόσια ήθη αυτού του τόπου».

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως «είναι η στιγμή να κάνουμε βήματα μπροστά, πάντοτε μέσα σε ένα πνεύμα διάθεσης αμοιβαίας συνεννόησης». Θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών, επισήμανε ο πρώην επίτροπος.

Ερωτηθείς αν είναι «δικτάτωρ» ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως τον χαρακτήρισε ο Μάριο Ντράγκι, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι δημοκρατικά εκλεγμένος. Σημείωσε πως «ο κ. Ντράγκι, ο οποίος είναι ένας πολύ σοβαρός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, κατά τη γνώμη μου υπερέβη τα εσκαμμένα». Παράλληλα, είπε πως βεβαίως ο κ. Ερντογάν και εκδηλώνεται αυταρχικά και αψυχολόγητα. Δείτε κάποιες κινήσεις του, που μερικές εκ των οποίων αγγίζουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Χαρακτήρισα δε, με δημόσια δήλωσή μου, εάν θυμόσαστε, το γεγονός ότι μετέτρεψε και πάλι την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ως μία ιστορική οπισθοδρόμηση της Τουρκίας. Αλλά σε τελευταία ανάλυση όλα αυτά τα αξιολογεί, τα κρίνει ο τουρκικός λαός» συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα:

- Αρ. Πελώνη: Απαράδεκτο το σκίτσο της ΕΦΣΥΝ για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ