8ος χρόνος, ημέρα 2437η
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022

Χατζηδάκης: Σημαντική η αύξηση του κατώτατου μισθού - Τέλος της τετραετίας οι εκλογές

Χατζηδάκης: Σημαντική η αύξηση του κατώτατου μισθού - Τέλος της τετραετίας οι εκλογές

Για σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό και την προηγούμενη αύξηση που δόθηκε, έκανε λόγο, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ύψος της αύξησης.

Τόνισε ότι την Παρασκευή έλαβε τις προτάσεις των εμπειρογνωμώνων σχετικά με το ύψος του κατώτατου μισθού και πως η εισήγηση είναι τεχνοκρατική, στο τέλος όμως λαμβάνεται μια πολιτική απόφαση.

Για τις εκλογές

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «δε θα ήταν σοβαρό μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες που βιώσαμε και βιώνουμε, να πάμε να κάνουμε εκλογές και μάλιστα διπλές λόγω του νόμου που υπάρχει της απλής αναλογικής που βρήκαμε κληρονομία από τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και πως αυτό έχει αντιληφθεί από τις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό.

Πρόσθεσε ότι και το 2020, όταν οι δημοσκοπήσεις έδιναν έως και 45% στη ΝΔ και πολλοί είχαν εισηγηθεί εκλογές, η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει το θεσμικό δρόμο, «αντί να συμπεριφερόμαστε σαν πολιτικοί χαρτοπαίκτες», όπως είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη αυτός ο θεσμικός, ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι που θέλουν και οι Έλληνες πολίτες και αποτελεί και το πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές εάν δεν υπήρχε ο νόμος της απλής αναλογικής, απάντησε αρνητικά, «διότι και πάλι θα ίσχυε αυτό που σας είπα για τη θεσμική προσέγγιση, απλώς εδώ το πράγμα γίνεται ακόμα πιο σαφές, γιατί σημαίνει ότι θα μπει η χώρα σε δυο μήνες επίσημης προεκλογικής περιόδου».