Χ. Σταϊκούρας: Στήριξη σε εργαζόμενους και εργοδότες με τα 2 δισ. από το πρόγραμμα Sure

Χ. Σταϊκούρας: Στήριξη σε εργαζόμενους και εργοδότες με τα 2 δισ. από το πρόγραμμα Sure
Eurokinissi

Στη στήριξη εργαζόμενων και εργοδοτών θα κατευθυνθούν οι πόροι ύψους 2 δισ. ευρώ από την πρώτη εκταμίευση πόρων, μέσω του προγράμματος SURE, σημειώνει ο Υπουργός Οικονομικών. Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν μέτρα τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης. 

Στη δήλωσή του, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι επτά μήνες μετά την απόφαση του Eurogroup να δημιουργηθεί ένα “δίχτυ προστασίας” των εργαζομένων μέσω του Προγράμματος SURE, και έξι μήνες μετά τη θέσπισή του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ελλάδα λαμβάνει, σήμερα, την πρώτη εκταμίευση πόρων από το Πρόγραμμα, η οποία ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, επί συνόλου περίπου 2,7 δισ. ευρώ που θα χορηγηθούν στη χώρα μας ως δάνειο από το SURE, με εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό κόστος δανεισμού.

«Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν μέτρα στήριξης εργαζομένων και εργοδοτών, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε προσωρινή αναστολή, την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εποχικά εργαζόμενων και την υλοποίηση του προγράμματος “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ"», προσθέτει ο Χρ. Σταϊκούρας σε σχετική ανακοίνωση. 

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να αξιοποιεί με μεθοδικότητα, οικονομική αποτελεσματικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να περιορίσει, όσο γίνεται περισσότερο, τις επιπτώσεις της παρούσας δοκιμασίας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να θέσει τις βάσεις για γρήγορη και ισχυρή ανάκαμψη».