ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Χ. Γώγος: Πιθανόν να χρειαστεί παράταση lockdown ακόμα μια βδομάδα

Χ. Γώγος: Πιθανόν να χρειαστεί παράταση lockdown ακόμα μια βδομάδα

Στην εκτίμηση ότι μπορεί να χρειαστεί παράταση μιας βδομάδας το lockdown, προέβη ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος επισημαίνοντας πως η επιδημιολογική επιβάρυνση και η επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας αποτελούν το «χειρότερο δυνατό συνδυασμό αυτή την στιγμή στην Αττική». Αισιόδοξος για άνοιγμα αγοράς από 15 Μαρτίου. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτή η περίοδος είναι βαθιά κόκκινη περίοδος και ότι είναι κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο για την εξέλιξη της πανδημίας και επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση των μέτρων, κάνοντας έκκληση για την σωστή εφαρμογή τους.

Αντίθετα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά και παράλληλα, σημείωσε πως από τα πρώτα που θα  ανοίξουν είναι το λιανεμπόριο καθώς είναι το λιγότερο επιβαρυντικό, προσθέτοντας πως όσο υπάρχει ο κορονοϊός θα  μας απασχολούν οι μεταλλάξεις.

Ερωτηθείς για την Τσικνοπέμπτη είπε πως θα ήταν καλό να κάνουμε μόνοι μας λόγω της οικογενειακής διασποράς ενώ σχετικά με το Πάσχα δήλωσε  ότι μπορεί να ανοίξουν οι εκκλησίες τότε.