CEO Disney: Το σινεμά πιθανότατα άλλαξε για πάντα

CEO Disney: Το σινεμά πιθανότατα άλλαξε για πάντα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walt Disney Co. Μπομπ Σέιπεκ εκτιμά ότι οι θεμελιώδεις αλλαγές που συνέβησαν στις συνήθειες των καταναλωτών κατά τη διάρκεια του κορονοϊού πιθανότατα θα συνεχιστούν και μετά την πανδημία.

«Οι καταναλωτές είναι πιθανώς πιο ανυπόμονοι από ποτέ, ειδικά από τώρα που είχαν την πολυτέλεια ενός ολόκληρου έτους να βλέπουν ταινίες στο σπίτι, όποτε θελήσει», δήλωσε ο επικεφαλής της Disney σε διαδικτυακή εκδήλωση της Morgan Stanley. "Δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν όλα όπως πριν, τουλάχιστον στον χώρο του κινηματογράφου", είπε 

Ο Σέιπεκ ο οποίος πέρασε ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του στο τμήμα οικιακής ψυχαγωγίας της Disney, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πειραματίζεται με την προσφορά ταινιών στο διαδίκτυο.

«Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί το σινεμά προφανώς. Όμως το παλιό μοντέλο, όταν μια ταινία ήταν μόνο διαθέσιμη στον κινηματογράφο είχε αλλάξει», πρόσθεσε ο επικεφαλής του κολοσσού της ψυχαγωγίας.

Η Disney είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από οποιονδήποτε διανομέα ταινιών το 2019, προτού η κρίση Covid-19 αναγκάσει τα σινεμά σε όλο τον κόσμο να κλείσουν. Η Disney και άλλα στούντιο του Χόλιγουντ έχουν καθυστερήσει την πρεμιέρα πολλών ταινιών που προορίζονταν για τη μεγάλη οθόνη. 

Photo by Charles Sykes/Invision/AP