Βρετανία: Χάος στους σταθμούς των τρένων του Λονδίνου λίγο πριν το νέο lockdown

Βρετανία: Χάος στους σταθμούς των τρένων του Λονδίνου λίγο πριν το νέο lockdown

Τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία μπορεί να παραμείνουν σε ισχύ για κάποιο διάστημα, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ την ωρα που χιλιάδες Βρετανοί εγκατέλειψαν την βρετανική πρωτεύουσα για περιοχές που είναι σε χαμηλότερη βαθμίδα επιτήρησης.

Παρά τις εκκλήσεις των Αρχών να μείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους χαοτικές σκηνές με μποτιλιαρίσματα καταγράφηκαν στους δρόμους που οδηγούν σε άλλες περιοχές της Βρετανίας, αλλά και στους σταθμούς τρένων όπως στο St. Pancras, το Paddington και το King’s Cross, όπου πλήθος ταξιδιωτών έσπευδε να επιβιβαστεί στους συρμούς.

Οι εικόνες αυτές προκάλεσαν την οργή του Ματ Χάνκοκ, που αποκάλεσε τους ταξιδιώτες... ανεύθυνους!

O πολιτικός συντάκτης του BBC, Λιούις Γκούνταλ ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφία απο τα δρομολόγια των τρένων τα οποία όπως φαίνεται ήταν όλα γεμάτα.

Σε δηλώσεις του στο Sky News, ο Χάνκοκ τόνισε ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού που εμφανίστηκε είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο. «Δεδομένου του πόσο πολύ πιο γρήγορα εξαπλώνεται αυτό το νέο στέλεχος, θα είναι πολύ δύσκολο να το θέσουμε υπό έλεγχο έως ότου έχουμε χορηγήσει το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει αν ο κόσμος που ζει υπό την αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμών, την 4, θα πρέπει να περιμένει ότι αυτό θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ο υπουργός ανέφερε πως «έχουμε πραγματικά ανάγκη να θέσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο (...)

 Έχουμε μακρύ δρόμο για να το λύσουμε, κυρίως πρέπει να εξασφαλίσουμε τη χορήγηση του εμβολίου για να κρατήσουμε ασφαλή τον κόσμο».