8ος χρόνος, ημέρα 2398η
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022

Βορίδης: Πολύ ψηλά ο πήχης της Πολιτικής Προστασίας, η κυβέρνηση οικοδομεί νέο μοντέλο

Βορίδης: Πολύ ψηλά ο πήχης της Πολιτικής Προστασίας, η κυβέρνηση οικοδομεί νέο μοντέλο
φωτογραφία αρχείου

Στα προβλήματα που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Ελπίς» αλλά και στις ευθύνες των αρμοδίων αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ενώ παράλληλα τόνισε και την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πιο αναλυτικά σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Μ. Βορίδης τόνισε ότι «ο πήχης της Πολιτικής Προστασίας έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και η κυβέρνηση οικοδομεί ένα νέο μοντέλο, αναβαθμίζοντας σε υπουργείο μια υποβαθμισμένη Γενική Πραμάτεια Πολικής Προστασίας που παρέλαβε πριν από δυο χρόνια».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε τη συνολική ευθύνη για την κυβέρνηση, όπως είναι σαφές και πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς που έγιναν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρία, ενώ πρόσθεσε ότι ο συντονισμός και η εποπτεία πρέπει να γίνονται από το αρμόδιο υπουργείο.

Σχετικά με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι σημαίνει και μεταφορά ευθυνών, δηλαδή ο κάθε δήμος έχει την αρμοδιότητα να κόβει τα κλαδιά που πέφτουν πάνω σε καλώδια ή να συντηρεί τα εκχιονιστικά μηχανήματά του.