BlackRock: Αγοράστε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας

BlackRock: Αγοράστε ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας

Σύσταση «overweight» για τα κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας διατηρεί η BlackRock και παράλληλα εξετάζει την αναβάθμιση της σύστασης για τις ευρωπαϊκές μετοχές, σύμφωνα με όσα αναφέρει το marketwatch, επικαλούμενο τις εκτιμήσεις της Έλγκα Μπαρτς, επικεφαλής μακροοικονομικών μελετών του BlackRock Investment Institute.

Ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός των 7,4 τρισ. δολαρίων σε κεφάλαια υπό διαχείριση δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα «εντυπωσιακά» όπως τα χαρακτηρίζει πακέτα στήριξης που εξετάζει η Κομισιόν και έχει ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μάλιστα, η Μπαρτς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ευρώπη να ξεπεράσει τις ΗΠΑ σε επίπεδο μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης στο β’ εξάμηνο του 2020.

Τα επιπρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσαν πρόσφατα Γερμανία και Γαλλία, σε συνδυασμό με τις ενέργειες της ΕΚΤ, είναι σε γενικές γραμμές αρκετά για να καλύψουν τη μείωση των εισοδημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώνει το στέλεχος της BlackRock.

Χαρακτηρίζει επίσης «κρίσιμο σημείο καμπής» για την ευρωπαϊκή οικονομία και τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ. Θα είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη θα δημιουργήσει ένα κοινό δίχτυ ασφαλείας σημαντικού μεγέθους, συμπληρώνει.