Black Box: Αλλαγές προσώπων στις τράπεζες;

-Έξαλλοι άπαντες με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Κι όταν  λέμε άπαντες εννοούμε πολιτικοί από την παράταξη του, επιχειρηματίες του τουρισμού κλπ. Γιατί εξαγριώθηκαν με τον υπουργό Τουρισμού; Επειδή πάνω στην αγωνία του για την επανεκκίνηση του τουρισμού διέρρευσε ως δεδομένο για τη λειτουργία των ξενοδοχείων ένα σχέδιο για το οποίο η κυβέρνηση δεν είχε ανάψει ακόμη το πράσινο φως.  

-Όλα τα είχαν οι τράπεζες, η επανεμφάνιση σεναρίων για αλλαγές προσώπων έλειπαν. Λοιπόν, η στήλη τις τελευταίες ημέρες ακούει στην πιάτσα να επανέρχονται και πάλι τα σενάρια για μετάκληση από το εξωτερικό έλληνα τραπεζίτη που είχε θητεύσει σε μεγάλη τράπεζα. Κατά τη φημολογία προορίζεται για να αναλάβει συστημική τράπεζα.

-Ταυτοχρόνως στην πιάτσα κυκλοφορεί η φήμη ότι επικεφαλής μεγάλης τράπεζας θα αποχωρήσει εντός του έτους, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα υποδιοικητή στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

-Αυτά ακούγονται στην αγορά όσον αφορά τις συστημικές τράπεζες. Γιατί αν γίνει… κάνα αστείο και προχωρήσει η bad bank είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν περισσότερες αλλαγές.

-Σε περίπτωση που έχετε ανησυχία για το μέλλον του Γ. Στουρνάρα στην κεντρική τράπεζα, η στήλη πληροφορείται ότι η ανανέωση της θητείας του είναι κλειδωμένη. Και επειδή διάφοροι στην αγορά αναρωτιούνται «τότε γιατί δεν ανακοινώνεται;», η απάντηση είναι πολύ απλή: Θα ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση  του υπουργικού συμβουλίου.

-Αναστάτωση στην OPTIMA BANK, πρώην IBG, καθώς η διοίκηση της άλλαξε τη σχέση εργασίας ομάδας στελεχών της χρηματιστηριακής που χειρίζονταν πελάτες οι οποίοι έγιναν συνδεδεμένοι αντιπρόσωποι. Παράλληλα διέκοψε και τις επιστροφές προμηθειών που εισέπρατταν οι επικεφαλής τμημάτων. Οι αλλαγές όπως είναι φυσικό προκάλεσαν εσωτερική αναστάτωση.

-Η OPTIMA BANK συνεχίζει την στρατηγική της δημιουργίας δικτύου καταστημάτων.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, σήμερα το δίκτυο διαθέτει 13 σημεία  στην Αθήνα και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Κόρινθο. Σύνολο 16, αλλά ακόμη η τράπεζα δεν διαθέτει web banking.

-Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπογράψει  η ΕΛΛΑΚΤΩΡ τη σύμβαση για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου.