Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 15:26

-A +A

Β. Κεγκέρογλου: Επιμένουμε στη λειτουργία της προανακριτικής έξω από πολιτικές παρεμβάσεις

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, 15:26
Β. Κεγκέρογλου: Επιμένουμε στη λειτουργία της προανακριτικής έξω από πολιτικές παρεμβάσεις
-A +A

Στην αποκάλυψη της αλήθειας «που αφορά γεγονότα και πρόσωπα για το παραθεσμικό κύκλωμα που λειτούργησε στη δικαιοσύνη, που αναδείχθηκε με αφορμή την υπόθεση NOVARTIS και τη δίωξη 10 πολιτικών προσώπων» εμμένει το Κίνημα Αλλαγής σύμφωνα με τον Γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής σημειώνει πως επιμένει «στην απρόσκοπτη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής, πέρα και έξω από συμφέροντα και πολιτικές παρεμβάσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται και στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ.Παπαγγελόπουλου σύμφωνα με την εντολή της Βουλής».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Το Κίνημα Αλλαγής εμμένει στην αποκάλυψη της αλήθειας που αφορά γεγονότα και πρόσωπα για το παραθεσμικό κύκλωμα που λειτούργησε στη δικαιοσύνη, που αναδείχθηκε με αφορμή την υπόθεση NOVARTIS και τη δίωξη 10 πολιτικών προσώπων.

Επιμένει στην απρόσκοπτη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής, πέρα και έξω από συμφέροντα και πολιτικές παρεμβάσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται και στη διερεύνηση τυχόν  ποινικών ευθυνών του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ.Παπαγγελόπουλου σύμφωνα με την εντολή της Βουλής.

Συνδιαμορφώσαμε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου αυτή:

α)να διαβιβάσει στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου τόσο τις αντιρρήσεις των προστατευόμενων μαρτύρων όσο και τις καταθέσεις άλλων μαρτύρων που άπτονται του καθεστώτος προστασίας.

β)να ζητήσει από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την παρέμβασή του, ώστε να προσκομιστούν επιτέλους από την κα Τουλουπάκη όλα τα έγγραφα που της ζητούνται εδώ και ένα μήνα και ρίχνουν φως σε κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης, όπως είναι τα αιτήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης προς το FBI καθώς και οι αντίστοιχες απαντήσεις του FBI αλλά και τα στοιχεία για τα 118 εκατ. που προήλθαν από λογαριασμούς της NOVARTIS

γ)να φροντίσει ώστε να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Προανακριτική Επιτροπή, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στους νόμους και με τον τρόπο που καταθέτουν στους εισαγγελείς.

Συνεπώς όλα όσα διαρρέονται και γράφονται σε μερίδα του τύπου σήμερα και είναι αντίθετα με τα παραπάνω είναι αναληθή, αποτελούν προπαγάνδα και εξυπηρετούν τις πολιτικές σκοπιμότητες όσων τα διοχετεύουν στα μέσα».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα