Αύριο οι ανακοινώσεις για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων - Τι λένε οι ειδικοί

Αύριο οι ανακοινώσεις για την έναρξη λειτουργίας των σχολείων - Τι λένε οι ειδικοί

Κοινή συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 16:00.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σημειώνεται ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου θα παρίσταται και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου.

Γκ. Μαγιορκίνης: Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των σχολείων η 14η Σεπτεμβρίου

Την 14η Σεπτεμβρίου θεωρεί ως πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει πως η γενική επιδημιολογική εικόνα της χώρας αποτελεί το σημείο - κλειδί για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως «όλο το τελευταίο 15νθήμερο υπάρχει αυξημένη επιδημιολογική εικόνα», ενώ πρόσθεσε πως «εγώ θα έκλινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου»

Παράλληλα, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας σημείωσε πως το θέμα θα συζητηθεί και σήμερα στην επιτροπή για να αποφασιστεί με σιγουριά τι ακριβώς πρόκειται να γίνει.

Χ. Γώγος: Έτοιμοι για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση κρούσματος θα κλείνει τμήμα και όχι το σχολείο. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος δήλωση επίσης ότι τόνισε επίσης ότι έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας, ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Χωρίς μάσκα τη βάψαμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής

Υπενθυμίζεται πως δύο ακόμα μέλη της Επιτροπής μιλώντας στον ΣΚΑΙ είχαν ταχθεί υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 του μήνα. Πρόκειται για τον καθηγητή Νίκο Σύψα και τον πρόεδρο των λοιμοξιολόγων Παναγιώτη Γαργαλιάνο.