Αυγή: Για λογοκρισία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τον διευθυντή του σάιτ

Αυγή: Για λογοκρισία καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τον διευθυντή του σάιτ

Για αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική στάση και για λογοκρισία, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Αυγής τον διευθυντή της ηλεκτρονικής της έκδοσης, τονίζοντας ότι αρνήθηκε να ανεβάσει στο σάιτ το κείμενο της συνέλευσης με τη συλλογή υπογραφών αλληλεγγύης και στήριξης.

Στο κείμενο που μετά τη καταγγελία των εργαζομένων δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα, οι ίδιοι αναφέρουν ότι «η χρεωκοπία της εφημερίδας και η απαξίωση του δημοσιογραφικού της στίγματος έχει πρόσωπα και διευθύνσεις, και σίγουρα τα πρόσωπά αυτά δεν είναι των εργαζομένων, οι οποίοι επί σειρά ετών έχουμε βάλει πλάτη για τη διάσωση της εφημερίδας».

Σημειώνουν ότι από το 2014 μέχρι σήμερα οι μισθοί της ΑΥΓΗΣ έχουν περικοπεί κατά το 1/3 και οι θέσεις εργασίας, κυρίως από αποχωρήσεις, έχουν μειωθεί κατά το 1/4, την ίδια στιγμή που υπάρχουν σημερινές οφειλές 600.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους από δεδουλευμένα προηγούμενων ετών.

Στο ίδιο κείμενο μιλούν για την οικονομική κατάσταση της εφημερίδας τα τελευταία χρόνια, ενώ καταγγέλλουν προσλήψεις στελεχών με υψηλούς μισθούς.

«Διατυπώνουμε ξανά το εξόφθαλμα οξύμωρο γεγονός οι ιθύνοντες να επικαλούνται την επί σειρά ετών δυσχερή οικονομική κατάσταση του οργανισμού, προκειμένου να δικαιολογήσουν οδυνηρά μέτρα για το μέλλον της εφημερίδας, τη στιγμή που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν προχωρήσει σε αύξηση δαπανών και σε προσλήψεις διευθυντικών στελεχών με υψηλούς μισθούς.

Επιπλέον, δεν έχουν προβεί σε κανένα απολογισμό τι έχουν επιτύχει ως προς τα έσοδα από διαφημίσεις, τις συνδρομές και τις ανείσπρακτες οφειλές πελατών προς την εφημερίδα, ενώ εκκρεμότητα παραμένει μέχρι σήμερα η κατάθεση ενός συνολικού δημοσιογραφικού και οικονομικού σχεδίου», όπως αναφέρει η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.