Αττικόν: Ο δράστης της επίθεσης πίστευε ότι είχε υποβληθεί «άδικα» σε χειρουργική επέμβαση

Αττικόν: Ο δράστης της επίθεσης πίστευε ότι είχε υποβληθεί «άδικα» σε χειρουργική επέμβαση

Στο φως έρχονται οι λεπτομέρειες του περιστατικού που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νοσοκομείο Αττικόν, που είχε σαν αποτέλεσμα την αυτοκτονία του δράστη της επίθεσης σε νοσηλεύτρια, καθώς σύμφωνα με την σύζυγό του ο 59χρονος αυτόχειρας πίστευε πως είχε υποβληθεί άδικα σε χειρουργική επέμβαση.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε στις αρχές η σύζυγος του 59χρονου αλβανικής καταγωγής, ο άντρας της νοσηλευόταν για αρκετό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο, καθώς είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα, ενώ πριν λίγες ημέρες είχε υποβληθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεση του όγκου.

Αυτό το γεγονός, σύμφωνα με την σύζυγό του, πυροδότησε και την επίθεση εναντίον της 27χρονης νοσοκόμας το πρωί της Δευτέρας, καθώς ο 59χρονος αυτόχειρας πίστευε πως είχε υποβληθεί αδίκως στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ασθενής στις 19 Αυγούστου, έχοντας ολοκληρώσει εξετάσεις και θεραπείες, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί όγκος. Εκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενος στο δωμάτιο 6 του 1ου ορόφου, με τους γιατρούς να του χορηγούν ηρεμιστικά χάπια, όπως συνηθίζεται στους ασθενείς σε μετεγχειρητικό στάδιο.

Σύμφωνα με την« Καθημερινή», η σύζυγός του, που κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, διευκρίνισε ότι ο 59χρονος δεν είχε ιστορικό ψυχικών διαταραχών. Αποκάλυψε όμως ότι τις τελευταίες ημέρες πίστευε πως οι γιατροί του νοσοκομείου τον είχαν αδίκως υποβάλει σε επέμβαση. Στις 5 χθες το πρωί κάλεσε με το ειδικό μπουτόν τη νοσηλεύτρια στο δωμάτιο και κρύφτηκε πίσω από την πόρτα για να την αιφνιδιάσει. Κρατούσε στο χέρι ένα μαχαίρι κουζίνας που χρησιμοποιούσε για να κόβει φρούτα.

Μόλις η νοσηλεύτρια μπήκε στον θάλαμο της επιτέθηκε, με τη συμπλοκή να μεταφέρεται στον διάδρομο. Τραβώντας την από τα μαλλιά, χτύπησε το κεφάλι της στον τοίχο και στη συνέχεια την τραυμάτισε ελαφρά με το μαχαίρι στον αυχένα. Παρενέβη αρχικά ένας άλλος ασθενής, που χτύπησε τον 59χρονο με το μεταλλικό στήριγμα του ορού που είχε περασμένο στο χέρι του. Μια επισκέπτρια που επίσης ήταν παρούσα στη σκηνή κατάφερε να τον απωθήσει.

Τότε, ο 59χρονος ανέβηκε στον 4ο όροφο και μέσω της εξόδου κινδύνου βγήκε στην εξωτερική, μεταλλική σκάλα του νοσοκομείου. Από εκεί έπεσε στο κενό δίνοντας τέλος στη ζωή του. Ζούσε 13 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ήταν πατέρας δύο κοριτσιών, το ένα από τα οποία σπουδάζει στην Αγγλία. Στη νοσηλεύτρια, 37 ετών, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.