Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και αυτοκτόνησε στο «Αττικόν»

Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια και αυτοκτόνησε στο «Αττικόν»

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Αττικόν, όταν ένας νοσηλευόμενος ασθενής στην καρδιολογική κλινική επιτέθηκε με μαχαίρι σε μία νοσηλεύτρια τραυματίζοντάς την και στη συνέχεια ανέβηκε στον 4ο όροφο από όπου και αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό.

Σύμφωνα με τα όσα μετάδωσε το ΣΚΑΙ στις 5:30 το πρωί, ο 59χρονος ασθενής αλβανικής καταγωγής που νοσηλευόταν στον 5ο όροφο του νοσοκομείου κατέβηκε στον 1ο όπου επιτέθηκε σε νοσοκόμα με μαχαίρι, τραυματίζοντας την ελαφρά στον αυχένα και εν συνεχεία ανέβηκε στον 4ο όροφο από όπου και αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός,ανέφερε ότι ο ασθενής νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική και ενδεχομένως να έπασχε και από ψυχολογικά προβλήματα. 

«Ασθενής στον 1ο όροφο, στην καρδιολογική, χτύπησε το κουδούνι και κάλεσε βοήθεια από τη νοσηλεύτρια, πήγε η νοσηλεύτρια και εκείνος ήταν κρυμμένος πίσω από την πόρτα με ένα μαχαίρι και άρχισε να τη χτυπάει στο λαιμό και αλλού πολύ άσχημα. Έπειτα ανέβηκε στον 5ο όροφο, στην ορθοπεδική κλινική και έπεσε κάτω και αυτοκτόνησε. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, η νοσηλεύτρια είναι χτυπημένη άσχημα, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι εκτός κινδύνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακός.

Προανάκριση διενεργεί η αστυνομία.

Ταχεία και πλήρη ανάρρωση εύχεται στη νοσηλεύτρια που τραυματίσθηκε νωρίς το πρωί στο «Αττικόν», η διοίκηση του νοσοκομείου. «Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Σ. Αποστολόπουλος.

Στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του. Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης».