ΓΔ: 816,12€ -0,91 (-0,11 %)

Τζίρος: 71,82 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1949η
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 816,12€ -0,91 (-0,11 %)

Τζίρος: 71,82 εκατ. €   RT

Αθ. Εξαδάκτυλος: Nα ξεχάσουμε ρεβεγιόν με 9 άτομα

Αθ. Εξαδάκτυλος: Nα ξεχάσουμε ρεβεγιόν με 9 άτομα

Απαισιόδοξος φάνηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι το 9 στο ρεβεγιόν δεν είναι υποχρεωτικό και κάλεσε τους πολίτες να μην το εξαντλήσουν και να περιοριστούν στους στενούς συγγενείς. Την ίδια στιγμή έκανε λόγο πως δεν αποκλείεται και πιο αυστηρό λοκντάουν.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι το όριο των 9 ατόμων στις γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι υποχρεωτικό και το δικαίωμα αυτό προέκυψε από την πίεση της κοινωνίας, η οποία είναι «κουρασμένη ως εκεί που δεν πάει». Μάλιστα, έκρουσε το καμπανάκι για τους Θεσσαλονικείς σημειώνοντας ότι η η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ακόμα μεγάλη. Η «Θεσσαλονίκη είναι μια διαρκής στενοχώρια. Τα 9 άτομα δε θα πρέπει να εξαντληθούν σε καμία περίπτωση. Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να περιοριστούν αυστηρά στην οικογένεια».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε εξαρχής να είχε επιβληθεί σκληρότερο λοκντάουν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν σκληρότερα μέτρα και για άλλες περιοχές, όπως η Κοζάνη.

«Έχουμε έναν πόλεμο σε πολλαπλά μέτωπα. Όσοι μεν δεν έχουν οξύ πρόβλημα, αισθάνονται ότι δεν τους αφορά.Το lockdown εφαρμόστηκε όταν είχαμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού και θέλει πολύ περισσότερο για να περιοριστεί και να καμφθεί και το επίπεδο των μέτρων δεν είναι σαν τον Μάρτιο. Αν ήμασταν σε lockdown Μαρτίου από την πρώτη στιγμή, πιθανότατα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα», επισήμανε.