7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Αθ. Δημόπουλος: Τα εμβόλια προστατεύουν από όλες τις μεταλλάξεις

Αθ. Δημόπουλος: Τα εμβόλια προστατεύουν από όλες τις μεταλλάξεις

Μέχρι τώρα δεν έχουμε στοιχεία που να λένε ότι οι μεταλλάξεις δημιουργούν σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα μια πρόσφατη μελέτη για το εμβόλιο της J&J έδειξε ότι καλύπτει την ινδική μετάλλαξη όπως και τα μη μεταλλαγμένα στελέχη του ιού ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Μιλώντας στο Mega ο πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε ότι «δεν μπορεί ποτέ να είναι ήσυχος με τους ιούς, και ειδικότερα με τους κορονοϊούς, όμως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δεδομένα που να μας δείχνουν ότι υπάρχει διαφυγή από τη δράση των εμβολίων»

Σχολιάζοντας τα γεγονότα στην Ινδία και την ανησυχία που υπάρχει για την ινδική μετάλλαξη, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα, «γιατί τα συμβάντα στην Ινδία και η μεγάλη έξαρση, δεν οφείλονται μόνο στη μετάλλαξη, αλλά και σε άλλα γεγονότα. Και η Ινδία μπορεί να αποδειχθεί παγκόσμιο πρόβλημα».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς τόνισε ότι τα νέα από όλη την Ευρώπη είναι θετικά, σημειώνοντας ότι η πορεία των εμβολιασμών εξελίσσεται ικανοποιητικά. «Επομένως νομίζω ότι έχουμε μπει σε μια καλή διαδικασία ώστε να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία».

«Αν θα είναι ο Ιούνιος ή ο Ιούλιος εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών και τη συμμόρφωση που θα έχουμε στο πρόγραμμα εμβολιασμών, όμως αυτή είναι η μόνη λύση» ξεκαθάρισε ο Αθανάσιος Δημόπουλος.