7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Αθ. Δημόπουλος: Σε 2-3 εβδομάδες θα δούμε αποκλιμάκωση και στα νοσοκομεία

Αθ. Δημόπουλος: Σε 2-3 εβδομάδες θα δούμε αποκλιμάκωση και στα νοσοκομεία

«Είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρξει κάποια επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας. Ελπίζουμε και αναμένουμε σε τοπικό επίπεδο» δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης, ο δείκτης θετικότητας θα βαίνει μειούμενος, το Rt πλησιάζει προς το 0.8 και ενδεχομένως να μειωθεί ακόμα περαιτέρω. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αλλά με τάσεις βελτίωσης, εξήγησε.

«Ενδεχομένως σε κάποια περιοχή να διαπιστωθεί ένας αυξημένος αριθμός κρουσμάτων και από εκεί και πέρα να παρθούν μέτρα», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τους διασωληνωμένους, ο κ. Δημόπουλος είπε ότι θέλουμε τρεις εβδομάδες για να δούμε κάποια μείωση. Σύμφωνα με τον ίδιο σε δυο βδομάδες θα δούμε τη διαφορά στους διασωληνωμένους.

Εξήγησε ότι κάθε πικ σε κρούσματα μεταφράζεται μετά από 4 βδομάδες σε ένα άλλο πικ διασωληνωμένων σε ΜΕΘ. «Επομένως η αποκλιμάκωση περιμένουμε να έχει το ίδιο μοτίβο».

Ερωτηθείς για τις μάσκες σημείωσε ότι, όταν φτάσουμε σε επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης 50% στους εξωτερικούς χώρους τουλάχιστον, θα μπορεί κανείς να αποδεσμευτεί από τη μάσκα.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ειδικά αντιικά φάρμακα», τόνισε ο κ. Δημόπουλος επισημαίνοντας ότι εκεί έχουμε έλλειψη κάνοντας παράλληλα λόγο για μια πολύπλοκη διαδικασία.