Ασφυξία στις ΜΕΘ της Β. Ελλάδας, ανησυχία για την Πάτρα - Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το lockdown

Ασφυξία στις ΜΕΘ της Β. Ελλάδας, ανησυχία για την Πάτρα - Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για το lockdown

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την άρση ή την παράταση του lockdown. Όλα θα εξαρτηθούν από το επιδημιολογικό φορτίο και την πίεση που θα δέχεται το σύστημα υγείας όλης της χώρας.

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ της Β. Ελλάδας, με τους διασωληνωμένους να έχουν φτάσει πλέον στους 608. Η ανησυχία επικεντρώνεται κυρίως στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και τη Λέσβο. Ωστόσο, επιβαρυμμένη είναι η κατάσταση και στη Δράμα, ενώ στην Αλεξανδρούπολη τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι πάρθηκε η απόφαση να δώσουν εντολή για γκρέμισμα τοίχων προκειμένου να δημιουργηθεί μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ.

Με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας κυρία Καρατζόγλου επικοινώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες περίθαλψης και νοσηλείας που έχουν διαμορφωθεί λόγω των αυξημένων περιστατικών Covid-19.

Όπως, εξάλλου, επισήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «το πρόβλημα έχει μετατοπιστεί στην επαρχία».

Για τα σενάρια άρσης του lockdown σε δυο ταχύτητες μεταξύ Περιφερειών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν έχουμε τέτοιου είδους εισήγηση από τους ειδικούς».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, εν όψει της εορτής του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, στις 30 Νοεμβρίου. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη υγειονομική επιβάρυνση στην περιοχή, γεγονός που επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή από τους πολίτες και ζήτησε από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλουν σε αυτό. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που έγινε επίκεντρο της πανδημίας στο δεύτερο κύμα.

Σημειώνεται, ότι τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη ανησυχία για την Πάτρα, καθώς είναι μία από τις επτά περιοχές, στις οποίες αναφέρθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους.