ΓΔ: 905,34 -1,74 (-0,19 %)

Τζίρος: 33,11 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 905,34 -1,74 (-0,19 %)

Τζίρος: 33,11 εκατ. €   RT

«Ινδιάνος» : Αρνείται κάθε σχέση με τα επεισόδια, ισχυρίζεται πως δεν ήταν στη Ν. Σμύρνη

Αρνείται κάθε σχέση με τα επεισόδια, ισχυρίζεται πως δεν ήταν στη Ν. Σμύρνη

Αρνείται κάθε σχέση του με όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης στην Νέα Σμύρνη ο 39χρονος κατηγορούμενος ο οποίος απολογείται ενώπιον της 13ης ανακρίτριας για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», καθώς φέρεται να ήταν εκείνος που έριξε από το μηχανάκι τον 27χρονο αστυνομικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η υπεράσπιση του 29χρόνου υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από την «καταφανώς ψευδή» κατάθεση του κουνιάδου του, ο οποίος κατά τον κατηγορούμενο «είναι ψυχικά ασταθής».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος προσκομίζει έγγραφες βεβαιώσεις του εργοδότη του στην ανακρίτρια από τις οποίες προκύπτει ότι την επίμαχη ημέρα των επεισοδίων στην Ν. Σμύρνη βρισκόταν στον χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο από τις 10:00 το πρωί έως και τις 18:00 το απόγευμα. Αυτό προκύπτει και από το βιβλίο υπογραφών των εργαζομένων της επιχείρησης που προσκομίζει στην δικαστική λειτουργό. Μάλιστα φέρεται να αποβιβάστηκε από το όχημα που μεταφέρει τους εργαζόμενους της εταιρείας από και προς τον Ασπρόπυργο στις 18:20, επί της Ιεράς Οδού στην Ελευσίνα, κάτι που επιβεβαιώνει η εργοδότρια εταιρεία του αλλά και ο οδηγός του οχήματος.

«Περί ώρα 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), ότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα» σημειώνει ο κατηγορούμενος ενώ όπως αναφέρει στις 19:40 αποβιβάστηκε από το λεωφορείο και πήγε στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησε συγγενικό του πρόσωπο και δύο φίλους του.

Νωρίτερα σήμερα βρέθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας συνολικά έξι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια επίθεση εναντίον τού αστυνομικού, ενώ αύριο Κυριακή αναμένεται να απολογηθεί και ο τέταρτος φερόμενος ως δράστης στο ίδιο περιστατικό κατά του 27χρονου ενστόλου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση χθες το βράδυ κατέθεσε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ο μάρτυρας που είχε υποδείξει τον 30χρονο ως τον δράστη της επίθεσης, ως τον άνθρωπο δηλαδή που κινήθηκε πρώτος επιθετικά εναντίον του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας Δράση και τον έριξε από τη μηχανή του με αποτέλεσμα να τραυματισθεί πολύ σοβαρά.

Κατά τον συνήγορο του 30χρονου βασικού κατηγορούμενου, ο μάρτυρας ανασκεύασε την αρχική του προανακριτική κατάθεση και υποστήριξε ότι είδε τον 30χρονο μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, αλλά όχι ότι ήταν αυτός που κινήθηκε εναντίον του αστυνομικού.

Ο 30χρονος εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες με τον συνήγορό του να υποστηρίζει ότι θα προσκομίσουν στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν το άλλοθι του κατηγορούμενου ότι δεν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης αλλά σε τελείως διαφορετικό σημείο.

 Αξίζει να επισημανθεί πως οι περιγραφές των συναδέλφων του 27χρονου αστυνομικού, που περιέχονται στη δικογραφία, για όσα έγιναν εκείνα τα κρίσιμα λεπτά πριν και αμέσως μετά την πτώση του στο έδαφος, δίνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα που επικράτησε εκείνο το βράδυ. «Ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη μου ειδικό φρουρό με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα» αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση ο οδηγός της μηχανής που επέβαινε και ο 27χρονος.

Όπως αναφέρει ο συνάδελφος του θύματος: «Οι επιθέσεις που δεχόμασταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρυνθήκαμε περίπου 50 μέτρα από το σημείο που έπεσε ο συνάδελφός μας ώστε να ανασυνταχθούμε να κάνουμε αναστροφή και να επιστρέψουμε για να απομακρύνουμε το συνάδελφο από το πλήθος. Καθώς κινούμασταν προς το συνάδελφο είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να τον χτυπήσουν και έλεγαν "Σκοτώστε τον,γ...τε τον". Είδα επίσης πολλά άτομα που δεν μπορούσα να τα μετρήσω να χτυπούν με τα χέρια τους, με τα πόδια τους, με σιδερόβεργες και πέτρες το συνάδελφό μου που ήταν πεσμένος στο έδαφος».

Άλλο μέλος της ομάδας κατέθεσε ότι είδε το πλήθος «να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να χτυπήσουν τον συνάδελφό μου. Είδα άτομα που δεν προλάβαινα να μετρήσω να είναι όρθιοι πάνω από το συνάδελφό μου που εκείνη τη στιγμή ήταν στο έδαφος και να τον χτυπάνε με τα χέρια, τα πόδια, με βέργες, με κοντάρια, με ότι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του».