ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Ν. Σμύρνη: Ανασκεύασε εν μέρει ο βασικός μάρτυρας για την επίθεση στον αστυνομικό

Ανασκεύασε εν μέρει ο βασικός μάρτυρας για την επίθεση στον αστυνομικό

Απολογούνται σήμερα οι εννέα συλληφθέντες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, μεταξύ αυτών και ο 30χρονος που φέρεται να έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό που στη συνέχεια χτυπήθηκε ανηλεώς ομαδικά.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ οι απολογίες των εννέα δεν έχουν ξεκινήσει γιατί η ανακρίτρια ζήτησε να έρθουν να καταθέσουν πρώτα μάρτυρες υπεράσπισης, εφόσον οι κατηγορούμενοι έχουν να υποδείξουν.

Όπως μεταδίδει η Δημόσια Τηλεόραση χθες το βράδυ κατέθεσε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ο μάρτυρας που είχε υποδείξει τον 30χρονο ως τον δράστη της επίθεσης, ως τον άνθρωπο δηλαδή που κινήθηκε πρώτος επιθετικά εναντίον του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας Δράση και τον έριξε από τη μηχανή του με αποτέλεσμα να τραυματισθεί πολύ σοβαρά.

Κατά τον συνήγορο του 30χρονου βασικού κατηγορούμενου, ο μάρτυρας ανασκεύασε την αρχική του προανακριτική κατάθεση και υποστήριξε ότι είδε τον 30χρονο μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, αλλά όχι ότι ήταν αυτός που κινήθηκε εναντίον του αστυνομικού.

Ο 30χρονος εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες με τον συνήγορό του να υποστηρίζει ότι θα προσκομίσουν στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν το άλλοθι του κατηγορούμενου ότι δεν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης αλλά σε τελείως διαφορετικό σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι οι 7 ανήλικοι που είχαν συλληφθεί για τα βίαια επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο όμως της επίβλεψής τους από κοινωνικό λειτουργό. Αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στα επεισόδια.

 Αξίζει να επισημανθεί πως οι περιγραφές των συναδέλφων του 27χρονου αστυνομικού, που περιέχονται στη δικογραφία, για όσα έγιναν εκείνα τα κρίσιμα λεπτά πριν και αμέσως μετά την πτώση του στο έδαφος, δίνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα που επικράτησε εκείνο το βράδυ. «Ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη μου ειδικό φρουρό με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο οδόστρωμα» αναφέρει στην προανακριτική του κατάθεση ο οδηγός της μηχανής που επέβαινε και ο 27χρονος.

Όπως αναφέρει ο συνάδελφος του θύματος: «Οι επιθέσεις που δεχόμασταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρυνθήκαμε περίπου 50 μέτρα από το σημείο που έπεσε ο συνάδελφός μας ώστε να ανασυνταχθούμε να κάνουμε αναστροφή και να επιστρέψουμε για να απομακρύνουμε το συνάδελφο από το πλήθος. Καθώς κινούμασταν προς το συνάδελφο είδα το πλήθος να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να τον χτυπήσουν και έλεγαν "Σκοτώστε τον,γ...τε τον". Είδα επίσης πολλά άτομα που δεν μπορούσα να τα μετρήσω να χτυπούν με τα χέρια τους, με τα πόδια τους, με σιδερόβεργες και πέτρες το συνάδελφό μου που ήταν πεσμένος στο έδαφος».

Άλλο μέλος της ομάδας κατέθεσε ότι είδε το πλήθος «να προσκαλεί ο ένας τον άλλον να χτυπήσουν τον συνάδελφό μου. Είδα άτομα που δεν προλάβαινα να μετρήσω να είναι όρθιοι πάνω από το συνάδελφό μου που εκείνη τη στιγμή ήταν στο έδαφος και να τον χτυπάνε με τα χέρια, τα πόδια, με βέργες, με κοντάρια, με ότι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του».

Ο αστυνομικός αναφέρει ότι τα άτομα αυτά «Βγάλανε το κράνος ώστε να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και τα χτυπήματα να έχουν αποτέλεσμα. Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν ο ένας τον άλλον "γα...ε τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κωλόμπατσε"».