Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 13:32

-A +A

Αργεντινή: Νέα στάση πληρωμών, για ένατη φορά

Σάββατο 23 Μαΐου 2020, 13:32
Αργεντινή: Νέα στάση πληρωμών, για ένατη φορά
-A +A

Η Αργεντινή κήρυξε για ένατη φορά στάση πληρωμών καθώς δεν κατάφερε να αποπληρώσει τόκους ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για την αναδιάρθρωση χρέους συνολικού ύψους 66 δισεκατομμυρίων δολαρίων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αθέτηση πληρωμών αφορά τρία ομόλογα, γεγονός που μπορεί να περιπλέξει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της, αν και κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. 

«Η Αργεντινή απέτυχε να αποπληρώσει 503 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους που αρχικά έπρεπε να εξοφληθούν στις 22 Απριλίου», δήλωσε ο Γκάμπριελ Τόρες, αντιπρόεδρος της Moody'σ σε δήλωση του Οι πληρωμές ομολόγων είχαν περίοδο χάριτος 30 ημερών.«Αναμένουμε ότι ο δρόμος για την αναδιάρθρωση χρέους της Αργεντινής είναι πιθανό να γίνει πιο προβληματικός», πρόσθεσε ο Τόρες.

Το 2001 η χώρα της Λατινικής Αμερικής είχε βυθιστεί στη σοβαρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της, κηρύττοντας πτώχευση, μην μπορώντας να εξυπηρετήσει τα χρέη της, τα οποία ανέρχονταν σε περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει επίσης επιβραδύνει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα και ανάγκασε την κυβέρνηση να αποδεσμεύσει κεφάλαια για να μετριάσει τις επιπτώσεις της στους πιο ευάλωτους πολίτες και επιχειρήσεις.

Με πληροφορίες από Reuters

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα