Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 10:04

-A +A

Απόταξη ή αργία προτείνεται για τους αστυνομικούς της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018, 10:04
Απόταξη ή αργία προτείνεται για τους αστυνομικούς της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου
-A +A

Απόταξη ή αργία για τους οκτώ αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια, προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. 

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το πόρισμα της ΕΔΕ το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμη στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, προτείνει για τους τέσσερις αστυνομικούς απόταξη και για τους υπόλοιπους αργία με το ερώτημα της απόλυσης.

Αναμένονται πλέον οι τελικές αποφάσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Αστυνομίας το πόρισμα θα σταλεί στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος των αστυνομικών, Θάνος Πλεύρης, σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter «Επειδή πολλοί γράφουν ανακρίβειες καμία Απόταξη ή Απόλυση αστυνομικού υπάρχει. Αυτό αποφασίζεται μόνο με απόφαση Πειθαρχικού. Στο παρόν στάδιο ελέγχεται εάν θα παραπεμφθούν ή όχι».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα