Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία νωρίτερα σήμερα η ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην Παιδεία, η οποία κατατέθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Την ένσταση καταψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να επισημαίνει: «Τα πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, όχι όμως και αυτόνομα. Ο νομοθέτης έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την ελευθερία της έκφρασης αλλά και να διασφαλίσει ότι δεν θα επικρατεί ανομία εντός των πανεπιστημίων».

Κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ν. Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας: «Ζητούμε να κηρυχθούν αντισυνταγματικά τα άρθρα αυτά! Υπάρχουν και δημόσιες παρεμβάσεις σχετικές έγκριτων συνταγματολόγων», ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «οι απόψεις της επιστημονικής υπηρεσίας της βουλής είναι σεβαστές αλλά όχι θέσφατο».

«Δεν θυμίζετε τη ΝΔ της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου. Θυμίζετε την Ελληνική Λύση ως ένας ενιαίος πολιτικός χώρος», ο Π. Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας την αντίδραση του Γιάννη Βρούτση.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Παρακολουθούμε ένα θέατρο μεγίστης υποκρισίας από τις πολιτικές δυνάμεις της αδράνειας και της οπισθοδρόμησης».

«Να μας απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν διέγραψε τα στελέχη του ανοιχτά τάχθηκαν υπέρ της αποφυλάκισης του Κουφοντίνα» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών. Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο, η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και σε συνεννόηση με τα έχουν οργανωθεί κύκλοι ομιλητών-βουλευτών.