Αποδοκιμάζει τους ισχυρισμούς Τραμπ ο Ρόμνεϊ

Αποδοκιμάζει τους ισχυρισμούς Τραμπ ο Ρόμνεϊ
Ap Images

Την ώρα που ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλεί «θεούς και δαίμονες» και ο γιος του Ντόναλντ Τζούνιορ τού ζητά να εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο», ο Μιτ Ρομνεϊ εξέφρασε δημόσια την αποδοκιμασία του. 

Ο Γερουσιαστής Ρομνεϊ ο οποίος υπήρξε υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2012 απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα και ως έχει κάκιστες σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ με ανακοίνωσή του τόνισε "Ο ισχυρισμός του προέδρου ότι στην εκλογική διαδικασία έγινε νοθεία και κλοπή υποδαυλίζει την ελευθερία η οποία είναι θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας μας".

Την Τετάρτη, ο πανίσχυρος επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ, ο οποίος επανεξελέγη στη πολιτεία του Κεντάκι δήλωσε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα όσα υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ και στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Μακόνελ τόνισε: «Είναι διαφορετικό να υποστηρίζεις ότι κέρδισες τις εκλογές και διαφορετικό να τελειώσει η καταμέτρηση. Πρέπει να περιμένουμε».

Μέχρι στιγμής στο πλευρό του Τραμπ έχουν ταχθεί μόνο ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρειαμ και ο Τζος Χόουλι, οι οποίοι θεωρούνται βασικοί του σύμμαχοι.