7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Άγκελα Μέρκελ: Απαιτείται απάντηση στις ρωσικές «εκστρατείες παραπληροφόρησης»

Απαιτείται απάντηση στις ρωσικές «εκστρατείες παραπληροφόρησης»
John Thys, Pool via AP

Την ανάγκη να υπάρξει απάντηση στις «εκστρατείες παραπληροφόρησης» της Ρωσίας εξέφρασε προσερχόμενη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. 

Η Μέρκελ δήλωσε ότι οι ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τρόπους συνεργασίας με τη Γεωργία και την Ουκρανία, δύο χώρες που επιζητούν στενότερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ ως ασπίδα απέναντι στην απειλή της Μόσχας.

«Τα θέματα στην ατζέντα σήμερα μας αφορούν όλους. Πρώτα απ’ όλα η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε: η Ρωσία και επίσης η περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού με την Κίνα σε αυξανόμενο βαθμό», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Υβριδικές προκλήσεις γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές: κυβερνοεπιθέσεις και, ειδικά σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, εκστρατείες παραπληροφόρησης».

Πρόσκληση σε Μακρόν να επισκεφθεί το Βερολίνο την Παρασκευή 

Επιπλέον, η Γερμανίδα καγκελάριος προσκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Βερολίνο την Παρασκευή το απόγευμα για ένα γεύμα αφιερωμένο στην ευρωπαϊκή πολιτική, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Αυτή θα είναι «η πρώτη φορά φέτος που η καγκελάριος υποδέχεται έναν καλεσμένο από το εξωτερικό και κατά συνέπεια είναι κάτι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε η Μαρτίνα Φιτζ στη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών θα αφορούν την ευρωπαϊκή πολιτική, κυρίως τις θέσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Ιουνίου, εξήγησε η ίδια.

Στη διάρκεια αυτής της συνόδου οι ηγέτες της Ε.Ε. πρόκειται να συζητήσουν για την πανδημία covid-19, την ανάκαμψη της οικονομίας, το μεταναστευτικό και τις εξωτερικές σχέσεις του μπλοκ, περιλαμβανομένων των σχέσεων με την Τουρκία και τη Ρωσία.