ΓΔ: 896,37 -13,84 (-1,52 %)

Τζίρος: 68,16 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,37 -13,84 (-1,52 %)

Τζίρος: 68,16 εκατ. €   RT

Αντιπολιτευτικό αφήγημα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το γεύμα στην Ικαρία

Αντιπολιτευτικό αφήγημα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το γεύμα στην Ικαρία

Η απουσία σχεδίου και προγραμματικού λόγου οδηγεί ξεκάθαρα πλέον τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα στην αντιπολιτευτική τακτική τύπου facebook και τρολς του διαδικτύου. Μετά τα πανεπιστήμια και την προσπάθεια δημιουργίας κινηματικής αντίδρασης βάζει στόχο την... αστοχία που όντως σημειώθηκε κατά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το γεύμα στο σπίτι του Βουλευτή Χρ. Στεφανάδη συνδέοντάς το με την εστίαση και τα κλειστά μαγαζιά εκτιμώντας ίσως ότι με τον τρόπο αυτό θα ρίξει λάδι στη φωτιά που ορισμένοι επιχειρούν να ανάψουν στους πληττόμενους επιχειρηματίες του χώρου και τους εργαζόμενους.

«Τι έχει να πει στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση; Θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τα ίδια «μέτρα» που τήρησε ο ίδιος και οι συνδαιτημόνες του στο γεύμα της Ικαρίας;» είναι η ερώτηση που αποτυπώνει την ουσία των προθέσεων της Κουμουνδούρου.

Άλλωστε μετά το χαρακτηρισμό του περιστατικού ως «γλέντι», το οποίο τα συριζοτρόλς και οι βουλευτές του κόμματος μετέτρεψαν σε  «κορονογλέντι» επιδιώκει την πολιτικοποίησή του ανάγοντας το σε μείζον θέμα, φθάνοντας να ζητήσει ο ίδιος και συζήτηση στη Βουλή επ' αυτού. Μόνο που στην επίκαιρη ερώτηση γίνεται αναφορά σε «γεύμα».

Τα περί «απίστευτης αλαζονείας που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα προκαλούσε μείζονα κυβερνητική κρίση», μάλλον εντάσσονται στην άποψη της Κουμουνδούρου ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη.

Η σπουδή με την οποία έσπευσε να καταθέσει την επίκαιρη ερώτηση δείχνει το βασικό πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που κατ' επέκταση είναι και πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ γενικά. Δεν υπάρχει κάποιο πειστικό αφήγημα. Δεν υπάρχει πολιτική στόχευση και σίγουρα δεν υπάρχει δυνατότητα άσκησης του ρόλου που ανέθεσε ο ελληνικός λαός, αυτού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και επιβεβαιώνει ότι οι χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις έχουν προκαλέσει πανικό, ο οποίος οδηγεί στο να μετατρέπεται σε αντιπολιτευτική προμετωπίδα μια αστοχία για την οποία ναι μεν υπάρχουν ευθύνες ως προς τη διαχείριση, δεν αποτελούν όμως και το μείζονος σημασίας αντιπολιτευτικό όπλο.

Το χειρότερο. Ο τρόπος που το χειρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί επί της ουσίας ένα «κλείσιμο ματιού» σε όσους επιθυμούν να αντιδράσουν στα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Και επιβεβαιώνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει σε μια επικείμενη αγανάκτηση ή και οργή, συναισθήματα συνδεδεμένα με τις απαγορεύσεις και τα lockdown.

Y.Γ. Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να καταθέσει μια τέτοια επίκαιρη ερώτηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει θέμα εμπιστοσύνης την ώρα που ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν Κύπρο και Ισραήλ θεμελιώνοντας περαιτέρω τις συμμαχίες που έχουν χτιστεί, αποτελεί μια επιπλέον παράμετρο.