Αντίδραση από ΗΠΑ για τη νέα άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Αντίδραση από ΗΠΑ για τη νέα άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Την εκ νέου σφοδρή αντίδραση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η παροχή 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με την εκπρόσωπο του State Department να κάνει λόγο για «απερίφραστη καταδίκη».

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert με επίσημη δήλωση τόνισε ότι «οι ΗΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα την απελευθέρωση του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πήρε για 4η φορά άδεια».

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεκτελεστής της 17 Νοέμβρη και καταδικασμένος για 11 δολοφονίες και δεκάδες βομβιστικές ενέργειες Δημήτρης Κουφοντίνας που πλέον εκτίει την ποινή του στις ανοικτού τύπου αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, στις οποίες δεν ισχύουν τα αυστηρά και περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές Κορυδαλλού, έλαβε μια ακόμη 48ωρη άδεια. 

Σημειώνεται ότι το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής -το οποίο αποτελείται από τον διευθυντή, την κοινωνική λειτουργό και τον εισαγγελέα- συνεδρίασε χθες και το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε ότι πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και ότι ήταν συνεπής κατά τις προηγούμενες άδειες που είχε λάβει.