Ανησυχία στην Σκύδρα - Κρούσματα και σε μαθητές μετά το «λουκέτο» σε κονσερβοποιία

Ανησυχία στην Σκύδρα - Κρούσματα και σε μαθητές μετά το «λουκέτο» σε κονσερβοποιία

Ανησυχία επικρατεί στη Σκύδρα αφού μετά την είδηση ότι εντοπίστηκαν 114 κρούσματα κορονοϊού σε κονσερβοποιία, η δήμαρχος της πόλης έκανε γνωστό πως εντοπίστηκαν κρούσματα και σε μαθητές, των οποίων οι γονείς εργάζονταν στη συγκεκριμένη μονάδα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, η δήμαρχος Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, ζήτησε από τους κατοίκους να δείξουν «ψυχραιμία, σύνεση, ατομική και κοινωνική ευθύνη», ενώ η κονσερβοποιία θα παραμείνει κλειστή για δέκα μέρες.

«Υπάρχει ανησυχία, ωστόσο πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας. Όπου είχαμε θέματα προχωρήσαμε σε απολυμάνσεις, σε αυστηρή καθαριότητα και θα συνεχίσουμε. Μεταξύ αυτών αίθουσες σχολείων, όπου παρατηρήθηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα μαθητών, των οποίων οι γονείς τους ήταν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη κονσερβοποιία», πρόσθεσε η κυρία Ιγνατιάδου.

Στο μεταξύ, με απόφαση της δημοτικής αρχής αναστέλλεται από αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου Σκύδρας, μετά την εμφάνιση των αυξημένων κρουσμάτων μετάδοσης του κορονοϊού στην περιοχή και για λόγους προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Στην Πέλλα θα βρίσκονται αύριο κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την διεξαγωγή τεστ και την ιχνηλάτηση των επαφών των 114 θετικών κρουσμάτων covid-19 που εντοπίστηκαν σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας.

Στην Σκύδρα ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετέβη εσπευσμένα στην Πέλλα.

Ο Γενικός Γραμματέας είχε σύσκεψη στις 16.00 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι Δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορωνοϊού.