Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αύριο στην Πέλλα για ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αύριο στην Πέλλα για ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων

Στην Πέλλα θα βρίσκονται αύριο κλιμάκια του ΕΟΔΥ για την διεξαγωγή τεστ και την ιχνηλάτηση των επαφών των 114 θετικών κρουσμάτων covid-19 που εντοπίστηκαν σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην Έδεσσα, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, της διευθύντριας επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρας Κοντοπίδου, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, των δημάρχων της περιοχής, περιφερειακών συμβούλων και εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπογραμμίστηκε η ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας, ιδιαίτερα στους χώρους των κονσερβοποιίων όπου υπήρξαν δύο περιπτώσεις εμφάνισης δεκάδων κρουσμάτων.

«Αυτό στο οποίο θέλαμε να δώσουμε βάση είναι η ανάγκη να τηρούνται όλα τα μέτρα. Θα πρέπει να τηρούνται όλα τα προληπτικά μέτρα, να έχουμε υπεύθυνη συμπεριφορά» είπε και προσέθεσε: «Κάτι δεν γίνεται καλά όσον αφορά τις κονσερβοποιίες. Δόθηκαν οδηγίες για την απόλυτη τήρηση των μέτρων και κατά τη μεταφορά και κατά την αποχώρηση των εργαζομένων αλλά και κατά την παραμονή τους στο χώρο της εργασίας».

Σε κάθε περίπτωση επισήμανε ότι «δεν ήταν ο σκοπός της επίσκεψης να τεθούν καινούρια μέτρα», σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πανικός» και γνωστοποίησε ότι «αν υπάρξουν κάποια νεότερα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα θα επανεξεταστεί η κατάσταση».

Από την πλευρά του ο κ. Τζαμτζής δήλωσε, μετά τη σύσκεψη: «δεν υπήρξαν κάποιες καινούριες αποφάσεις. Δεν υπάρχουν κατ΄ αρχήν καινούρια μέτρα. Αυτό που ζήτησε και η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ είναι να υπάρξει πιστή εφαρμογή των μέτρων».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βρίσκεται ήδη σε αυξημένη επιτήρηση η οποία τελειώνει στις 4 του μήνα και θα εξεταστεί αν θα παραταθεί αυτή η διαδικασία.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα του συνόλου όλων των περιπτώσεων που θα προκύψουν, αν προκύψουν. Αύριο το πρωί θα βρίσκονται στην περιοχή μας κλιμάκια του ΕΟΔΥ και θα κάνουν τεστ και ιχνηλατήσεις παίρνοντας διάφορα δείγματα. Για τις ιχνηλατήσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία -ίσως και στο σύνολό τους- είναι συμπτωματικοί, ο ΕΟΔΥ δίνει στοιχεία στην Ελληνική Αστυνομία η οποία θα συνδράμει στην επιτήρηση για την τήρηση της 14ήμερης καραντίνας στην οποία τίθενται» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης. Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι το εργοστάσιο έχει ήδη κλείσει.