Ανησυχία για τον κορονοϊό - Τηλεδιάσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη το απόγευμα
Θεσσαλονίκη

Ανησυχία για τον κορονοϊό - Τηλεδιάσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη το απόγευμα

Τηλεδιάσκεψη θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται αυξητικές τάσεις των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη που είχε το πρωί της Δευτέρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλους ειδικούς στο Μέγαρο Μαξίμου, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Γι΄αυτό το λόγο το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον 14 φοιτητές που συμμετείχαν στο πάρτι που έλαβε χώρα στο ΑΠΘ το βράδυ του Σαββάτου με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μετά την διάγνωση των 14 κρουσμάτων μεταξύ παρευρισκομένων στο πάρτι, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται εν αναμονή και άλλων τεστ στα οποία υπεβλήθησαν κι άλλοι φοιτητές, ώστε να διαπιστώσουν την έκταση της εξάπλωσης του ιού.

Υπενθυμίζεται πως οι εικόνες συνωστισμού εκατοντάδων νεαρών ατόμων στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκάλεσαν ανησυχία και προβληματισμό για ενδεχόμενη ευρεία διασπορά της νόσου, ενώ για το θέμα πήρε θέση και ο πρύτανης του Ιδρύματος Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε πως η διοίκηση του ΑΠΘ «έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους του».

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, o Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων, Κίμων Δρακόπουλος.