7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων - Ποιες παρεμβάσεις εξετάζονται

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων - Ποιες παρεμβάσεις εξετάζονται

Συναγερμός έχει σημάνει στις τάξεις των ειδικών και της κυβέρνησης καθώς τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα των δύο τελευταίων ημερών έχουν δείξει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων με την Αττική πλέον να βρίσκεται στο κόκκινο και το ιικό φορτίο να επιβαρύνεται έως και 50%. 

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που τόνισε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων καθώς αν επικρατήσει το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού μπορεί να έχουμε πρόβλημα μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Εκτίμησε μάλιστα  ότι τα κρούσματα αυτή την εβδομάδα θα φτάσουν τις 7.000 με 8.000.

Κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται καθησυχαστικά ότι η χώρα δεν είναι κοντά σε ένα καθολικό lockdown, ωστόσο όλα θα κριθούν την Παρασκευή που θα αποφασιστεί αν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα. 

Οι τρεις παρεμβάσεις που βρίσκονται στον τραπέζι εφόσον κριθεί αναγκαίο είναι οι εξής:

- Απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 9 το βράδυ στην Αττική, ένα ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

- Επιστροφή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην εξ'αποστάσεως διδασκαλία προκειμένου να μειωθεί σημαντικά η κινητικότητα και

- Καθολική λειτουργία του λιανεμπορίου με click away για όλες τις περιοχές  

Σημειώνεται ότι οι περιοχές που «κοκκινίζουν» είναι η Πάτρα που παρατηρείται αύξηση 94%, το Λασίθι με αύξηση 372%, ενώ η Αττική, ανάλογα με την περιοχή, καταγράφει άνοδο από 67-123%.