Ανατροπή στο «αιώνιο» ντέρμπι και «στέψη» του Ολυμπιακού!

Ανατροπή στο «αιώνιο» ντέρμπι και «στέψη» του Ολυμπιακού!

Μόλις τρεις αγωνιστικές χρειάστηκαν στα πλέι οφς της Super League για να κατορθώσει ο Ολυμπιακός να εξασφαλίσει και μαθηματικά και τον φετινό τίτλο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν την Κυριακή (11/4) με 3-1 του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα του Αρη από την ΑΕΚ, στέφθηκε πρωταθλητής για 46η φορά στην ιστορία του, επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος της post season!

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, με το προβάδισμα του «τριφυλλιού» στο 30΄ με εύστοχο πέναλτι του Μακέντα, ο οποίος ανατράπηκε από τον Σεμέδο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Χασάν έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής την κεφαλιά, από σέντρα του Χολέμπας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με άλλον αέρα στο δεύτερο μέρος και εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός ότι για 25΄ έπαιξε με παίκτη παραπάνω, όταν ο Πούγγουρας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αρχικά τιμωρήθηκε μετά το 1-1 των «κόκκινων», για αψιμαχία με τον Ελ Αραμπί και στο 65΄ είδε την κόκκινη για αγκωνιά σε εναέρια διεκδίκηση με τον Χασάν. Ο τελευταίος «υπέγραψε» την ανατροπή των Πειραιωτών με προβολή στο 72΄. Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρούμα βγήκε στην αντεπίθεση και με τον Διούδη εξουδετερωμένο, καθώς είχε προωθηθεί σε κόρνερ των φιλοξενούμενων, πέτυχε το τελικό 3-1.

Οι Πειραιώτες έφτασαν τους 76 βαθμούς και ξέφυγαν με 22 από τον δεύτερο Αρη, ο οποίος νωρίτερα ηττήθηκε με 3-1 από την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο «Δικέφαλος» ήταν ο κερδισμένος της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφς, αφού προηγήθηκε 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, με δύο εύστοχα πέναλτι του Τάνκοβιτς και του Ανσαριφάρντ στο 12΄ και το 37΄ αντίστοιχα, ενώ ο Βασιλαντωνόπουλος είχε πετύχει το 2-0 στο 29΄. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 56΄ με τον Μαντσίνι. Στο άλλο ματς της ημέρας Αστέρας και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 στην Τρίπολη. Οι Θεσσαλονικείς πήραν προβάδισμα στο 56΄ με τον Σβιντέρσκι και ο Αστέρας ισοφάρισε στο 65΄ με τον Μουνάφο.

Η βαθμολογία (σε 29αγ.): Ολυμπιακός 76β., Αρης 54, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ από 51, Παναθηναϊκός 49, Αστέρας Τρίπολης.