Αν φοβάται ο Βαρουφάκης ας δώσει σε εμένα τις συνομιλίες
Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αν φοβάται ο Βαρουφάκης ας δώσει σε εμένα τις συνομιλίες

Πρόσκληση στον Γιάνη Βαρουφάκη να δώσει σε εκείνη τις συνομιλίες των συνεδριάσεων του 2015 στο Eurogroup για να τις δημοσιεύσει, απηύθυνε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκτιμώντας ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών «για κάποιο λόγο φοβάται».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Ζωή Κωνδταντοπούλου υποστήριξε πως είναι απολύτως νόμιμη η δημοσιοποίηση των εν λόγω ντοκουμέντων αφού αποτελούν την καταγραφή επισήμων συνομιλιών στο πλαίσιο της ΕΕ.

«Δεν θα έπρεπε κανείς να τις θεωρεί μυστικές ή απόρρητες, πολύ λιγότερο που αποτέλεσαν τη βάση του εκβιασμού και του στραγγαλισμού της χώρας. Τον προσκαλώ να μου δώσει εμένα το στικάκι αφού προφανώς για κάποιοι λόγο φοβάται να το δημοσιοποιήσει ή δε θέλει ή ζυγίζει τις ευθύνες. Εγώ είμαι πεπεισμένη ότι η δημοσιοποίηση αυτών των ντοκουμέντων είναι απολύτως νόμιμη », τόνισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Απαντώντας σε αναφορές από εισαγγελικές πηγές που έκαναν λόγο για σοβαρά προβλήματα νομιμότητας σε περίπτωση δημοσιοποίησης, υποστήριξε ότι πιθανότατα από τις συνομιλίες αυτές προκύπτουν ποινικές ευθύνες υπουργών που συμμετείχαν στο Eurogroup.

«Το κατ’ εξοχήν έγκλημα σε βάρος της χώρας έγινε με την επιβολή των μνημονίων και του τρίτου μνημονίου και από τα ντοκουμέντα αυτά πιθανότατα. για να μην πω σιγουρότατα, προκύπτουν οι ποινικές ευθύνες και των υπουργών Οικονομικών που συμμετείχαν στο Eurogroup για το έγκλημα σε βάρος της χώρας μου», είπε η Ζ. Κωσνταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ότι εάν οι διάλογοι αυτοί δημοσιευθούν «θα βρεθούν πολλοί σε δύσκολη θέση συμπεριλαμβανομένου του κ. Βαρουφάκη» και πως θα πρέπει να δοθούν πολύ σοβαρές εξηγήσεις και από ξένες κυβερνήσεις και από τις ελληνικές.