Άλλο ένα τέχνασμα Τσίπρα που πέφτει στο κενό

Άλλο ένα τέχνασμα Τσίπρα που πέφτει στο κενό

Μία ακόμα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να κερδίσει τις πολιτικές εντυπώσεις φαίνεται πως πέφτει στο κενό. Σε μια περίοδο που μοιάζει να μην του βγαίνει τίποτα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πόνταρε» στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. 

Από την πρώτη στιγμή ήταν ολοφάνερο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, επιχειρώντας να ξυπνήσει από την μία «αντιδεξιά» αντανακλαστικά και από την άλλη να συγκροτήσει ένα αντικυβερνητικό μέτωπο με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Η εκτίμηση που κυριαρχεί στο κυβερνών κόμμα είναι ότι η προσπάθεια του κ. Τσίπρα δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτέλεσμα για την Κουμουνδούρου. 

Στην ΝΔ μιλούν ανοιχτά για  επιχείρηση διαστρέβλωσης από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βασικό στόχο να φανατίζει και να υποκινεί ακρότητες. Νομίζει ότι μπορεί ακόμη να τρέφεται από πολιτικές πεζοδρομίου. Ξέρει πολύ καλά ότι με το νομοσχέδιο αυτό δεν θίγεται το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαμαρτυρία, αλλά η αυθαιρεσία των λίγων σε βάρος των πολλών» τονίζει στο liberal.gr γαλάζιο στέλεχος.  

Φαίνεται λοιπόν ότι το «αίμα νερό δεν γίνεται» για τον κ. Τσίπρα και στο συγκεκριμένο ζήτημα κινείται με βάση τα όσα έμαθε όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Είναι σαφές ότι η τακτική του πεζοδρομίου που έχει υιοθετήσει ο κ. Τσίπρας από τον καιρό που βρισκόταν για πρώτη φορά στην αξιωματική αντπολίτευση τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα. 

Η ηγεσία και τα στελέχη της Κουμουνδούρου ξέρουν, όπως όλοι οι Έλληνες, το χάος που δημιουργείται καθημερινά από κινητοποιήσεις μικρών ομάδων, τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκεντρώσεις ακραίων ομάδων, που κλείνουν κεντρικούς δρόμους, προκαλούν ταλαιπωρία σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πηγαίνουν στις δουλειές τους.  

«Το δικαίωμα στη δημόσια συνάθροιση και τη διαμαρτυρία είναι αδιαμφισβήτητο και προστατεύεται. Πρέπει, όμως, να προστατεύονται και τα δικαιώματα των πολλών απέναντι στην αυθαιρεσία των λίγων» ξεκαθαρίζει η ίδια γαλάζια πηγή που πάει ένα βήμα παραπέρα απαντώντας στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το νομικό οπλοστάσιο της δικτατορίας. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, επιδίδεται σε κραυγές που συνιστούν ύβρη στη λειτουργία της Δημοκρατίας και σε ισχυρισμούς που προσβάλλουν το δημόσιο βίο. Ξέρει πολύ καλά ότι το σχέδιο νόμου για τις συναθροίσεις που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή είναι εναρμονισμένο με τις επιταγές του άρθρου 11 του Συντάγματος, καθώς και του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», τονίζει χαρακτηριστικά η ίδια πηγή. 

Σε κάθε περίπτωση με ή χωρίς τις ψήφους έστω και ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περάσει και θα γίνει νόμος του κράτος. Το μεγάλο στοίχημα ασφαλώς θα είναι η εφαρμογή του....