Αλκ. Βατόπουλος: Ασφάλεια υπάρχει 15 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου

Αλκ. Βατόπουλος: Ασφάλεια υπάρχει 15 ημέρες μετά τη 2η δόση του εμβολίου

Τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την 2η δόση του εμβολίου μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς, όπως ανέφερε ο μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, για να συμπληρώσει πως είναι πολύ πιθανο να χρειαστούμε και τρίτη δόση του εμβολίου.

Για τα εμβόλια σε εφήβους υπογράμμισε πως πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους.

Όσον αφορά στην απόφαση για τις μετακινήσεις την χαρακτήρισε περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση.  Επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε 2 όπλα, τα εμβόλια και τα self test ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν το τελευταία και να δηλώνονται.

Αναφορικά με τα σενάρια για προνόμια των εμβολιασμένων, δήλωσε πως μόλις ανοίξει η πλατφόρμα για όλους ίσως μπορεί να υπάρξει συζήτηση για περισσότερες ελευθέριες για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί με δική τους απόφαση. 

Ακόμη, Ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown καθώς όπως είπε η πανδημία δεν έχει τελειώσει και γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η μάσκα είναι ένα από τα τελευταία πράγματα από τα οποία θα απαλλαγούμε.