Αλ. Τσίπρας: Να συγκληθεί άμεσα το ΚΥΣΕΑ και να ενημερωθεί η Βουλή

Αλ. Τσίπρας: Να συγκληθεί άμεσα το ΚΥΣΕΑ και να ενημερωθεί η Βουλή

Αποκλειστικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επέλεξε να αναφερθεί στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για την παραπομπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του κ. Δημήτρη  Παπαγγελόπουλου,

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι στο Νότιο Ανατολικό Αιγαίο βρίσκεται όλος ο τουρκικός στόλος για να επιχειρήσουν υποστηρικτικά στις έρευνες του Ουρούς Ρέις που έχουν προαναγγελθεί σε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.  «Η Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο δε χωρά κανέναν εφησυχασμό » και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία επιμένει να αρνείται εδώ και καιρό να παίξει με όρους συνεργασίας και καλής γειτονίας. Αγνοεί επιδεικτικά τη διεθνή κοινότητα, δημιουργεί συνεχώς εντάσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει  στη Βουλή να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για το σχέδιο της χώρας  ώστε να αποτραπεί η παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να «πράξει τα δέοντα: Να ενημερώσει τη Βουλή. Να συγκαλέσει το ΚΥΣΕΑ. Και να ζητήσει έκτακτη σύγκληση εκ νέου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν έστω και εκ των υστέρων κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαρκή και επαναλαμβανόμενη προκλητική συμπεριφορά παραβίασης του διεθνούς δικαίου». 

Σημειώνεται ότι κ. Τσίπρας επιφυλάχθηκε να λάβει εκ νέου τον λόγο για να τοποθετηθεί για το θέμα του κ. Παππαγελόπουλου.