8ος χρόνος, ημέρα 2279η
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Αφγανιστάν: Δολοφονία γυναίκας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών

Αφγανιστάν: Δολοφονία γυναίκας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών
APimages

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα στο Αφγανιστάν μια γυναίκα δημοσιογράφο της τηλεόρασης και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών. Η Μαλάλα Μαϊνβάντ, η οποία εργαζόταν για το δίκτυο Enikass TV, δολοφονήθηκε μαζί με τον οδηγό μετά από επίθεση στο όχημά τους στην Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ναγκαράρ.

Η δολοφονία της υπογραμμίζει την αυξανόμενη βία κατά των δημοσιογράφων στη χώρα, Συνολικά, 10 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί αυτό τον χρόνο στο Αφγανιστάν.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η περιοχή αποτελεί πεδίο έντονης εξτρεμιστικής δραστηριότητας, ιδίως από τον ISIS.

Εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου εσωτερικών είπε ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια h μεγάλη πλειοψηφία των δολοφονημένων δημοσιογράφων ήταν θύματα των Ταλιμπάν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ωστόσο, αρνήθηκε την ανάμειξη της οργάνωσης στη δολοφονία.

Η Μαϊνβάντ δεν ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που έγινε στόχος. Η μητέρα της, επίσης ακτιβίστρια, είχε δολοφονηθεί πριν από πέντε χρόνια από άγνωστους ένοπλους.

Πηγή: Reuters