«Αερογέφυρα» προς την Ελλάδα από τις 4 Ιουλίου στήνει η Βρετανία

«Αερογέφυρα» προς την Ελλάδα από τις 4 Ιουλίου στήνει η Βρετανία

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων Mirror καιTelegraph αντίστοιχα, ανοίγει ο δρόμος για τους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα καθώς το σχέδιο προβλέπει ότι δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Συγκεκριμένα το σχέδιο της Βρετανίας για αερογέφυρες με χώρες που έχουν καλή επιδημιολογική εικόνα, θα αφορά λιγότερες από 10 χώρες, ώστε οι αφίξεις από αυτές να εξαιρούνται από την καραντίνα των 14 ημερών που ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι σχετικές μάλιστα αποφάσεις αναμένονται στις 29 Ιουνίου όμως το μέτρο, ωστόσο, αναμένεται να ισχύσει από τις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η εξαίρεση βασικά θα αφορά «μικρό αριθμό» χωρών, ανάμεσά τους η χώρα μας, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία που συνιστούν το «μεγαλύτερο πλεονέκτημα» για τη βρετανική οικονομία και τον ταξιδιωτικό της τομέα.

Η Telegraph μάλιστα εκτιμά πως αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αερογέφυρες θα αφορούν τις χώρες που είναι οι πιο δημοφιλείς θερινοί προορισμοί για τους Βρετανούς.

Τέλος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του τουριστικού τομέα της χώρας, η ανακοίνωση για τις αερογέφυρες θα συνοδευθεί και από αλλαγή της ταξιδιωτικής σύστασης του Foreign Office κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό.