Αδ. Γεωργιάδης: Υπερασπιζόμαστε την μεσαία τάξη με πρωτοφανή τρόπο

Αδ. Γεωργιάδης: Υπερασπιζόμαστε την μεσαία τάξη με πρωτοφανή τρόπο

Στις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως το κράτος έχει καταβάλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει όρθια την οικονομία, ενώ σημείωσε πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ελαχιστοποιήσει και να κατανείμει δίκαια τις απώλειες εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης που επανεκκινεί σήμερα, σημειώνοντας πως αναζητείται λύση για όσες επιχειρήσεις του κλάδου δεν διαθέτουν πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί μία υλοποιήσιμη πρόταση. «Αυτό που συζητάμε αυτήν την περίοδο με τους ειδικούς είναι τα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σχετικά με την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «κάναμε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει. Το κράτος έχει φθάσει στα όρια των αντοχών του. Η χώρα έχει προχωρήσει σε γιγαντιαίες μεταβιβάσεις προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους για να κρατήσουμε όρθια την οικονομία», ενώ αναφέρθηκε και στην επιστρεπτέα προκαταβολή σημειώνοντας πως «έχουμε πληρώσει μέχρι στιγμής 650 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα θα πληρωθούν οι τελευταίες περίπου 6.500 επιχειρήσεις».

Αναφορικά με την απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων που θα μπουν στην εκ περιτροπής απασχόληση, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως εκτός από τους εργαζομένους, απώλειες έχουν επίσης οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχασαν τζίρο, το κράτος που έχασε έσοδα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν έσοδα. «Στην κρίση αυτή όλοι θα χάσουμε από λίγο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως «το μείζον που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να χάσουμε δίκαια όλοι από λίγο» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση υπερασπίζεται τη μεσαία τάξη πρωτοφανή τρόπο και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς έχει στόχο την προστασία των μισθών.