ΓΔ: 927,36 0,07 (0,01 %)

Τζίρος: 2,11 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,36 0,07 (0,01 %)

Τζίρος: 2,11 εκατ. €   RT

Αδ. Γεωργιάδης: Μη επιστρεπτέα η ενίσχυση στον τουρισμό - Πιθανόν σήμερα η έγκριση της ΕΕ

Αδ. Γεωργιάδης: Μη επιστρεπτέα η ενίσχυση στον τουρισμό - Πιθανόν σήμερα η έγκριση της ΕΕ

Το γεγονός πως πιθανώς ακόμα και σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει την έγκρισή της στο ελληνικό πρόγραμμα ενίσχυσης του τουριστικού κλάδου επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ παράλληλα τόνισε πως μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων θα λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν όσοι επιχειρηματίες της εστίασης καταθέσουν αίτηση ενίσχυσης.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η λήξη της προθεσμίας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων εστίασης είναι στις 31 Ιουλίου, ενώ υπογράμμισε πως η ενίσχυση στον κλάδο του τουρισμού θα είναι «γενναία και μη επιστρεπτέα».

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως ένα πισωγύρισμα θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, σημειώνοντας πως «το ξέσπασμα του κόσμου είναι κατανοητό», ωστόσο τόνισε πως «πάμε προοδευτικά προς την ελευθερία. Τα μέτρα χαλαρώνουν αλλά δεν καταργούνται».

Σχετικά με τα κτήματα για γάμους και δεξιώσεις ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων» και πρόσθεσε ότι αύριο θα εξεταστεί το θέμα στην επιτροπή. Τόνισε ακόμα ότι «το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα όταν δεν ισχύει στα εστιατόρια».

Παράλληλα, ανέφερε ότι το θέμα για «χορό στην πίστα θα εξεταστεί πολύ αργότερα», ωστόσο, όπως είπε «για τις δεξιώσεις θα εισηγηθούμε να υπάρχει μουσική, όχι χορός.»

Ανέφερε ακόμα ότι «οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση θα ανοίξουν όταν φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων με την πρώτη δόση». «Όταν εμβολιαστούμε όλα θα τελειώσουν, όπως έγινε στο Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν.