ABC News: Ελλάδα, το απρόσμενο αουτσάιντερ που νικά τον κορονoϊό

ABC News: Ελλάδα, το απρόσμενο αουτσάιντερ που νικά τον κορονoϊό

Ως «το απρόσμενο αουτσάιντερ» που νικά στη μάχη κατά του κορονοϊού χαρακτηρίζεται η Ελλάδα σε εκτενές ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC.

«Η Ελλάδα τώρα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα και ο Παρθενώνας θα αρχίσει να δέχεται επισκέπτες από σήμερα», αναφέρει ο ανταποκριτής του δικτύου, Τζέιμς Λόνγκμαν, που σημειώνει ότι η χώρα μας είναι έτοιμη τον επόμενο μήνα να υποδεχθεί τουρίστες. Για τον δημοσιογράφο η Ελλάδα ήταν «ένα πραγματικό αουτσάιντερ που αγωνίστηκε ενάντια σε όλες τις πιθανότητας» και το επόμενο στοίχημα θα είναι να αποφύγει έναν νέο γύρο μολύνσεων από εκείνους που θα την επισκεφθούν από το εξωτερικό.

Με φόντο πλάνα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επισημαίνεται ότι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας ήταν τα τεστ ανίχνευσης που γίνονταν από τις 20 Μαρτίου στο αεροδρόμιο, καθώς και τα ειδικά ξενοδοχεία, από όπου οι διεθνείς επισκέπτες περίμεναν τα αποτελέσματα, και σε περίπτωση αρνητικού τεστ, ακολουθούσε 14ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα.

Το «θαύμα» αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποτυπώνεται σε αριθμούς: η Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων, είχε μόνο 163 θανάτους και περίπου 2.800 κρούσματα, ενώ κανείς από τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας δεν έχασε τη ζωή του. 

Παράλληλα, με εικόνες από τις μεγάλες και γεμάτες παράλιες της Αθήνας, σημειώνεται ότι το μεγάλο τεστ για τη χώρα έπεται καθώς το προηγούμενο ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που επιτράπηκε η πρόσβαση των Ελλήνων στις παραλίες.

«Η χώρα που βασίζεται στον τουρισμό πρέπει να το κάνει σωστά», συμπληρώνει ο ανταποκριτής του ABC, παραθέτοντας στη συνέχεια δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη η οποία ανέφερε ότι «προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια όλων των ανθρώπων».

Στο ερώτημα του ανταποκριτή «ποιο θα ήταν το μήνυμά σας στον υπόλοιπο πλανήτη», η υπουργός απάντησε πως «το μήνυμα μου είναι ελάτε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο».