7ος χρόνος, ημέρα 2152η
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021

Κούβα - Κορονοϊός: 7.784 κρούσματα – Ρεκόρ για 2η συναπτή ημέρα

7.784 κρούσματα – Ρεκόρ για 2η συναπτή ημέρα
Φωτογραφία αρχείου

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 66 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 7.784 κρούσματα του SARS-CoV-2, ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Επισημαίνεται ότι ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε αυτή την εβδομάδα «δραματική» την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στην Κούβα.

Υπενθυμίζεται ότι ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 2.203 νεκρούς επί συνόλου 316.383 επιβεβαιωμένων μολύνσεων. Πάντως, παρά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ο απολογισμός στη χώρα παραμένει χαμηλός σε σύγκριση με αυτούς άλλων κρατών της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Πιο αναλυτικά, η δυτική τουριστική επαρχία Ματάνσας, επίκεντρο της πανδημίας το τρέχον διάστημα, κατέγραψε 1.603 κρούσματα σε 24 ώρες, ακολουθούμενη από την Αβάνα (1.357) και τη Σιέγο δε Άβιλα (969), όπου εξαπλώνεται η παραλλαγή Δέλτα.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης με τα εγχωρίως παραγόμενα εμβόλια Abdala και Soberana 2, έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση κάπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι (περί το 30% του πληθυσμού) μέχρι εδώ. Οι αρχές της Κούβας επιδιώκουν να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού (συνολικά 11,3 εκατ.) μέσα στον Αύγουστο.

 Διαβάστε ακόμα:

Ρωσία: Στέλνει δύο αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, καθώς και 1 εκατ. μάσκες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ