Στέλνει δύο αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, καθώς και 1 εκατ. μάσκες
Ρωσία

Στέλνει δύο αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, καθώς και 1 εκατ. μάσκες

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε στην Κούβα δύο αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια, μεταξύ άλλων ένα εκατομμύριο μάσκες, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19 και το οικονομικό εμπάργκο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα έπειτα από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, «δύο αεροσκάφη An-124 Rouslan του ρωσικού υπουργείου Άμυνας απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι, κοντά στη Μόσχα με προορισμό» την Κούβα, μια μακροχρόνια χώρα σύμμαχο, αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου το υπουργείο.

«Τα αεροσκάφη θα παραδώσουν στην Κούβα τρόφιμα, εξοπλισμούς ατομικής προστασίας και πάνω από ένα εκατομμύριο ιατρικές μάσκες. Συνολικά, (ένα φορτίο) άνω των 88 τόνων», όπως διευκρινίζεται.

Σημειώνεται ότι το νησί των 11 εκατομμυρίων κατοίκων γνωρίζει αυτή τη στιγμή μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων και των θανάτων από την Covid-19: πρόκειται αντίστοιχα για 316.383 και 2.203 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία.

Σε αυτήν την κατάσταση προστίθενται οι οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί το ιστορικό εμπάργκο των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον επέβαλε επίσης την Πέμπτη οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Κουβανού υπουργού Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ εξήγησαν τις κυρώσεις αυτές από τη «καταστολή» των πρόσφατων «ειρηνικών διαδηλώσεων για τη δημοκρατία» στην Κούβα και απείλησαν τις κουβανικές αρχές με νέα τιμωρητικά μέτρα.