Το σενάριο της συσσώρευσης και της ήπιας διολίσθησης επικράτησε σήμερα και παρά την αρχική άνοδο της αγοράς, το ελληνικό χρηματιστήριο δεν μπόρεσε να μείνει πάνω από τις 890 μονάδες. Η αναμονή για το νέο γύρο διαπραγματεύσεων, η περιορισμένη εγχώρια ειδησεογραφία, αλλά και οι πτωτικές διαθέσεις που επικρατούσαν στις αγορές του εξωτερικού επηρέασαν την πορεία της αγοράς και παράλληλα κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα την αξία των συναλλαγών.
Περιορισμένοι και οι πρωταγωνιστές στη σημερινή συνεδρίαση. Από τις τράπεζες ξεχώρισε η Eurobank και λιγότερο η Εθνική Τράπεζα, ενώ καλή ήταν η πορεία της Aegean Airlines η οποία μάλιστα έκλεισε και με τη μεγαλύτερη άνοδο στον FTSE 25. Η συμπεριφορά της μετοχής έχει βελτιωθεί μετά το θετικό μήνυμα που πέρασε ο πρόεδρος της εισηγμένης, Ευτύχης Βασιλάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών. Υπενθυμίζεται πως ανέφερε ότι η εταιρεία θα βγει από τις ζημιές και θα επιστρέψει στην κερδοφορία, ενώ οι κρατήσεις είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, επομένως αναμένεται μία καλή τουριστική χρονιά παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες, την πανδημία και τον πληθωρισμό. Στον αντίποδα, οι μετοχές της ΔΕΗ, της Motor Oil και του Σαράντη έδειξαν να πιέζονται περισσότερο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Εκτός FTSE 25 τα βλέμματα για μία ακόμη συνεδρίαση τράβηξε η Epsilon Net, η οποία βρέθηκε να ενισχύεται ακόμα και 11,67% και να σκαρφαλώνει σε νέα ιστορικά υψηλά (6,42 ευρώ και +7% στο κλείσιμο). Σημειώνεται πως η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη επανέλαβε την εκτίμηση για τζίρο το 2022 πάνω από 75 εκατ. ευρώ και για περιθώριο EBITDA πάνω από 30%. Η κίνηση της Epsilon Net τράβηξε υψηλότερα και την Entersoft (+5,06%) και με σημαντικά χαμηλότερο ρυθμό ενισχύθηκε η Performance.
Η Phoenix Vega Mezz είχε επίσης πολύ καλή πορεία και κατέγραψε αξιόλογη άνοδο με καλό όγκο συναλλαγών.
Με βελτιωμένες συναλλαγές ενισχύθηκε η Μουζάκης, ενώ η Πλαστικά Θράκης βρέθηκε το πρωί να καταγράφει σημαντική άνοδο καθώς ανακοίνωσε ημερομηνία δημοσίευσης αποτελεσμάτων χρήσης και αποκοπής μερίσματος, αλλά στη συνέχεια άρχισε να διολισθαίνει με αποτέλεσμα να κλείσει με μικρότερη άνοδο.
Συνολικά ο Γενικός Δείκτης με υψηλό ημέρας στις 893,09 μονάδες (+0,95%) έκλεισε στο χαμηλό της ημέρας και στις 879,45 μονάδες με απώλειες 0,59% και συναλλαγές 74,3 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης των τραπεζών είχε μικρή άνοδο 0,29%.
Να σημειωθεί πως σήμερα έληξε το πρώτο τρίμηνο και ο Γενικός Δείκτης δεν μπόρεσε να αντιστρέψει το αρνητικό πρόσημο και έτσι ολοκλήρωσε με απώλειες 1.55% από την αρχή του έτους. Ο Μάρτιος έκλεισε με απώλειες 1,36%.