To Bitcoin ξεπέρασε και τα 18.000 δολάρια - Ασταμάτητο ράλι

To Bitcoin ξεπέρασε και τα 18.000 δολάρια - Ασταμάτητο ράλι

Όπως σωστά είχαμε αναφέρει στο χθεσινό μας άρθρο, το Bitcoin ξεπέρασε το επίπεδο των 18.000 δολαρίων, με σκοπό να ξεπεράσει το υψηλό κάθε εποχών στα 20.000 δολαρίων.

Το πρωί της Τετάρτης, το ψηφιακό νόμισμα άγγιξε τα $18.500, σημειώνοντας στιγμιαία πτώση κατά 6% στο Binance & Coinbase, ωστόσο τα market orders μαρτυρούν ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών που αγοράζουν αυτές τις πτώσεις.

Ενώ όλοι περιμένουμε τις επόμενες ημέρες ένα pullback, λόγω της ιλιγγιώδους ταχύτητες και μεταβλητότητας των τελευταίων εβδομάδων, είναι πολύ πιθανό να δούμε τα 20.000 δολαρίων πριν δούμε μια εξυγίανση των αγορών. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο το επόμενο στοίχημα για το Bitcoin είναι η κατάκτηση και διατήρηση του επιπέδου των 18.500 δολαρίων.

Σύμφωνα με το The Block, το 99.9% των επενδυτών είναι σε κατάσταση κέρδους, δηλαδή τα κεφάλαια με βάση την τελευταία μετακίνηση αυτών αποκτήθηκαν σε χαμηλότερες αξίες διαπραγμάτευσης.

Πίσω από την αύξηση αυτή την φορά δεν βρίσκονται οι ιδιώτες επενδυτές, αλλά οι θεσμικοί. Τα Bitcoin ETPs έχουν αυξήσει κατακόρυφα την κεφαλαιοποίηση και τον όγκο συναλλαγών τους, καθώς επενδυτικά κεφάλαια σπεύδουν να προσθέσουν το Bitcoin στα αποθεματικά τους.

Συγκεκριμένα ο όγκος συναλλαγών για αυτά τα επενδυτικά προϊόντα αυξήθηκε κατά 53% τις τελευταίες 30 ημέρες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών είναι 173,5 εκατομμύρια δολάρια συγκριτικά με τα 113 δολάρια τον Οκτώβριο. Σήμερα ανακοίνωσε και η Grayscale, πως πλέον διαχειρίζεται κρυπτονομίσματα αξίας 10 δισ. δολάρια, και έχει στην κατοχή της 500.000 Bitcoin.