ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Το Binance λανσάρει trading μετοχών της Tesla με τη μορφή ψηφιακών νομισμάτων

Το Binance λανσάρει trading μετοχών της Tesla με τη μορφή ψηφιακών νομισμάτων

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance, εγκαινίασε ένα νέο προϊόν στο οποίο επιτρέπει τμηματικές πωλήσεις μετοχών οι οποίοι διαπραγματεύονται με τη μορφή ψηφιακών νομισμάτων. Η πρώτη μετοχή που προσφέρεται με αυτή τη μορφή δεν είναι άλλη από τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί σημαντική καινοτομία- επιτρέποντας τη διαπραγμάτευση μετοχών 24 ώρες και όχι κατά τη διάρκεια που παραμένουν ανοιχτά τα Χρηματιστήρια αλλά και την αγορά μέρος μιας μετοχής, δεν είναι το πρώτο ανταλλακτήριο που την αξιοποιεί. Είχαν προηγηθεί το FTX & Bittrex.

Ένα ψηφιακό νόμισμα TESLA αντιστοιχεί και μπορεί να εξαργυρωθεί σε μια μετοχή TESLA. Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας κυμαίνεται στα περίπου $700, γεγονός που μπορεί να την καθιστά ακριβή για κάποιον που τώρα ξεκινάει να επενδύσει. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κάποιος να επενδύσει μόνο το ποσοστό της μετοχής μπορεί να τον ενδιαφέρει. Παράλληλα, δημιουργεί μια σειρά από καινοτομίες που μπορούν να δημιουργηθούν στην αποκεντρωμένη οικονομία.

Το ελάχιστο που μπορεί να αγοράσει κανείς θα είναι το 1% μιας μετοχής, ενώ θα μπορεί να πληρώσει με το stablecoin Binance USD (BUSD).

Όπως τα ανταλλακτήρια που προαναφέρθηκαν, το Binance συνεργάστηκε με τη γερμανική εταιρεία CM Equity AG και την ελβετική Digital Assets AG για τη διάθεση της υπηρεσίας.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η υπηρεσία θα προσφέρεται χωρίς τέλη συναλλαγών. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιο θα είναι το μοντέλο για το ανταλλακτήριο, εφόσον η υπηρεσία θα προσφέρεται δωρεάν. Σε αντίθεση, το FTX χρεώνει για την υπηρεσία 2-7 μονάδες βάσης ανάλογα με τον όγκο συναλλαγών. Ο CEO του FTX δήλωσε πως το επιχειρηματικό μοντέλο του Binance προφανώς είναι η χρέωση ενός spread για τη δημιουργία/ εξαργύρωση των tokens.

Σε αντίθεση επίσης με τα FTX και Bittrex που διαθέτουν 24ωρη διαπραγμάτευση, το Binance θα επιτρέπει τη διαπραγμάτευση μόνο κατά τη διάρκεια που λειτουργεί το Nasdaq. Το ανταλλακτήριο με βάση τη ζήτηση για την υπηρεσία θα προσθέσει υποστήριξη για περισσότερες μετοχές.

Η υπηρεσία δε θα προσφέρεται στην Κίνα, ΗΠΑ, και την Τουρκία.

Το κρυπτονόμισμα του ανταλλακτηρίου εκτοξεύθηκε σε νέο υψηλό στα $637,44 σημειώνοντας άνοδο 25%, το οποίο πλέον διαπραγματεύεται στην τρίτη θέση του πίνακα κεφαλαιοποίησης, ενώ στη συνέχεια η τιμή διόρθωσε στο επίπεδο των $580.